Hlavní obsah

Zlín doma opět deklasoval Litvínov, tentokrát 7:2

Hokejisté Zlína v rámci 33. kola extraligy podruhé v probíhající sezoně na svém ledě deklasovaly tým Litvínova. Zatímco poprvé Berani porazili začátkem října severočeský tým 10:2, ve vánočním utkání zvítězili 7:2.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zlínský Kubiš se mohl radovat z výhry svého týmu.

Článek

Úvod zápasu se nesl v oboustranném dobývání útočného pásma. Jánský se řítil na brankáře Dubu, ale tísněný protihráčem při zakončení neuspěl. V šesté minutě se vedení ujal Zlín, když Grof z nenápadné akce zblízka překonal brankáře Fraňka. Aniž to věděl, tak odstartoval brankostroj svého týmu. Zanedlouho od modré čáry napřáhl ke gólu Linhart.

V deváté minutě byl prvním vyloučeným hráčem Trávníček. Zlínští úvodní přesilovku nevyužili, ale mrzet je to nemuselo. Vteřinu po jejím skončení přidal Rachůnek třetí gól a vyhnal gólmana Fraňka z branky. Jeho místo zaujal Jaroslav Hübl. Na konci 12. minuty putoval na trestnou lavici Filip Čech a první přesilovku si tak zahráli i hosté, kteří svoji početní výhodu zužitkovali již po 11 vteřinách díky Švarnému.

Poté ale opět převzali otěže zápasu domácí. Při trestu Kubáta uspěl Balaštík a po něm ještě zatížil gólové konto Litvínova Sýkora. Hosté si následně vyžádali oddechový čas. Do konce první třetiny branka nepadla.

Na začátku druhé části přidal šestou branku domácích Sýkora, který se prosadil podruhé v utkání. Litvínov se snažil zmírnit nepříznivý vývoj zápasu, v pohodě hrající Berani však svému soupeři snížit nedovolili. V parádní kombinační akci po bezchybném vyšachování litvínovské obrany tvrdě vystřelil Vlach. Jeho pokus chytil Hübl ukázkovým semaforem.

Poslední dějství dohrávaly oba týmy za jednoznačného stavu 6:1 pouze z povinnosti. Domácí celek gólově nepotrestal provinění Rindoše, přesto se diváci další branky dočkali. Přesnou přihrávku před branku dostal Balaštík, zlínský kapitán chladnokrevně zamíchal s pukem a přelstil Hübla.

Poté se Litvínovu naskytla dvojnásobná přesilovka v délce 47 vteřin, protože na trestné lavici seděl Lučka s Köhlerem. Nabídnutou výhodou Severočeši nepohrdli, když gólmana Dubu překonal Jenáček. V 52. minutě Kubát fauloval unikajícího Balána. Hlavní rozhodčí proto nařídil trestné střílení, které ovšem Balán neproměnil. Domácí to však mrzet nemuselo, i tak zvítězili s poklidem a velkým přehledem vysoko 7:2.

PSG Zlín - HC Benzina Litvínov 7:2 (5:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Grof (Kubiš, T. Sýkora), 8. Linhart (Leška, F. Čech), 11. Rachůnek (Galvas, Důras), 15. Balaštík (Linhart), 16. T. Sýkora (Kubiš, Švrček), 23. T. Sýkora (Grof), 46. Balaštík (Leška, Linhart) - 13. Švarný, 51. Jenáček (Černošek, V. Hübl). Rozhodčí: Trombík, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 4813.
Zlín: Duba - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Lučka, Bořuta, Míka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Balán, Rachůnek - Kubiš, T. Sýkora, Sivák - J. Ondráček, Roman Vlach, F. Čech. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.
Litvínov: Franěk (11. J. Hübl) - Černošek, Kubát, Jareš, Gula, Skuhrovec, Švarný, Hora - Jánský, Kracík, Jenáček - Ručinský, V. Hübl, Lukeš - Kubinčák, Vopat, Trávníček - Bojer, Rindoš, Maxa. Trenéři: Reichel a Kučera.

Reklama

Související témata: