Hlavní obsah

Klimka potěšil Ježíšek, Malík se sápal po dívácích

Michal OsobaPrávo

Jeden vánoční dárek si vítkovický útočník Lukáš Klimek nadělil s dvoudenním zpožděním. „No jo, psal jsem Ježíškovi, že bych chtěl dávat víc gólů,“ smál se 24letý forvard. Jeho psaní zjevně našlo správného adresáta – v Kladně dvěma důležitými brankami vyrovnal svoji střeleckou bilanci z předešlých 31 odehraných zápasů dohromady!

Foto: Petr Horník, Právo

Souboj kladenského Bílka (vlevo) s vítkovickým Punčochářem.

Článek
Fotogalerie

S lídrem soutěže to na ledě předposledního celku tabulky přitom dlouho vypadalo zle, snaživé domácí dokonce pustil do vedení 3:0. Jenže myšlenky Kladna na další tříbodový přísun zahnali Ostravané třemi góly v poslední třetině. „Před ní jsme v kabině řekli, že s tím ještě něco jde udělat a bylo to vidět,“ pochvaloval si kapitán Vítkovic Jiří Burger, jenž po minutě a půl prodloužení připravil vítěznou trefu pro Trnku.

Falter je měl přečtené 

Nemuselo to být takové drama nebýt vynikajícího Martina Faltra v domácí brance. Celkem lapil čtyřicet střel včetně několika tutovek. „Chytal výborně, asi nás má přečtené. I my se známe, i když v mládežnických týmech jsme se minuli,“ narážel o tři roky mladší Klimek na to, že Falter se do Kladna dostal přes Slovensko a Rusko právě z Vítkovic.

„Ale ne, moc kluků už tam z té doby nezůstalo. Spíš se dobře znám s panem Trličíkem, vedl mě ve Vítkovicích i na Slovensku,“ reagoval Falter. „A že jsem chytal dobře? Od toho tam přece jsem,“ mávl rukou nad sérií vychytaných šancí, do nichž soupeře pustila chybující domácí obrana.

Vítkovice sice vyhrály nad Kladnem už poosmé v řadě, často to ale byly výhry hodně upocené. I při minulém setkání na jeho ledě museli hosté otáčet ze stavu 0:2. „Kladno má mladé kluky, hodně dobře bruslí, občas nám to dělá problémy,“ připouštěl Klimek.

Chyby jako v žácích 

Kladno si i před porážku zapsalo z posledních pěti zápasů deset bodů a opět odskočilo poslední Boleslavi. „Před zápasem bychom bod brali, ale takhle to je málo. Dělali jsme chyby jak v žácích, na soupeři pak byla znát herní pohoda, není náhoda, že vede extraligu,“ komentoval kouč Středočechů Petr Tatíček.

Porážku neunesl domácí kotel a zaházel odcházející hostující hráče vším, co měl po ruce. „Něco tam přiletělo, ale já to tolik nesledoval,“ říkal Klimek. Obrovitý bek Malík už tak v klidu nebyl, a když ho domácí fanoušci zkropili pivem, zdálo se, že nebýt plexiskla oddělující hřiště od hlediště, šel by si to s nimi vyřídit osobně. Největší křiklouny pak začala krotit pořadatelská služba, ale ve vítkovické kabině si radost závěrečným incidentem už kazit nenechali.

Reklama

Související témata: