Hlavní obsah

Kladno ztratilo s Vítkovicemi náskok 3:0 a prohrálo v prodloužení

Ani třígólové vedení po druhé třetině nestačilo hokejistům Kladna, aby ve 33. extraligovém kole zdolali vedoucí tým tabulky Vítkovice. Hosté stav 0:3 dokázali vyrovnat a jejich čtvrtou branku, která byla také vítězná, vstřelil ve druhé minutě prodloužení obránce Pavel Trnka. Předvedli tak podobný husarský kousek, jež se povedl v minulém kole právě Kladnu.

Foto: Petr Horník, Právo

Vítkovický Tomas před brankou kladenského Faltra.

Článek
Fotogalerie

Zmrtvýchvstání Středočechů v předešlém kole, kdy v Karlových Varech prohrávali již 0:3, aby nakonec zvítězili v prodloužení, předznamenalo vstup svěřenců trenéra Tatíčka do úvodu zápasu. Již ve třetí minutě mohl otevřít skóre Valský, ale Málek v brance Moravanů se nenechal překvapit. Postupem doby začal ostravský celek prokazovat své nesporné kvality a vzájemně otevřený hokej se divákům musel líbit.

Již v bezbrankové úvodní třetině musel kladenský brankář Falter několikrát dokazovat svoje umění a formu z posledních zápasů a ve 26. minutě měl na své straně i paní Štěstěnu, když bomba obránce Malíka se odrazila od horní tyče těsně před brankovou čáru.

Kladno nastartoval gól Bělohlava v polovině utkání, když ze strany prostřelil vítkovického gólmana. V následné tříminutové smršti, která se hrnula na branku Vítkovic, se navíc ještě gólově prosadili Bicek a Kotrla. Hosté se však nevzdali. Do konce druhé části hry měli velké příležitosti Sýkora a Tomas, ale Falter v kleci domácích stále čaroval, stejně tak vychytal i pokus Szturce na začátku třetí třetiny.

Do té ovšem vstoupila Trličíkova družina ve zredukované sestavě pouze se třemi útoky a dostal domácí tým do velkých obtíží. Přetížená obrana se nestačila bránit lavinovitým útokům hostů a ani skvělý Falter nedokázal zlikvidovat všechny pokusy.

Poprvé kapituloval ve 44. minutě, kdy inkasoval z hole Klimka. Tlak hostů pokračoval i nadále a výsledkem byly další dva góly na jejich kontě, o které se zasloužili Szturc a opět střelecky agilní Klimek, jehož vyrovnávací trefa padla pět minut před koncem základní hrací doby.

Vítkovice se snažily ještě vstřelit čtvrtý zásah, ale to se jim povedlo až na začátku prodloužení, kdy o zisku dvou bodů pro hosty rozhodl Trnka po nezištné nahrávce exkladenského Burgera.

HC Vagnerplast Kladno - HC Vítkovice Steel 3:4 v prodl. (0:0, 3:0, 0:3 - 0:1)
Branky a nahrávky: 31. Bělohlav (S. Treille, Kameš), 32. Bicek (L. Procházka), 34. Kotrla (Eberle) - 44. Klimek (Vrána), 52. Szturc (Ujčík, Burger), 55. Klimek (Pohl, Voráček), 62. Trnka (Burger). Rozhodčí: Hradil, Homola - Prchal, Kis. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 2090.
Kladno: Falter - Kameš, Drtina, D. Růžička, Toman, L. Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - S. Treille, Kalla, Bílek - Látal, Valský, Bělohlav - Eberle, Knotek, Kotrla. Trenéři: Tatíček a Kopecký.
Vítkovice: Málek - Punčochář, Rehák, Ovčačík, Trnka, Malík, Voráček - Huna, Burger, Szturc - J. Sýkora, Svačina, Húževka - Pohl, Vrána, Klimek - Ujčík, Tomas, Strapáč. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata: