Hlavní obsah

Vítkovice udolaly Pardubice v nájezdech, Litvínov porazil Třinec

PRAHA

Hokejisté Vítkovic už mají v čele tabulky letošního ročníku Tipsport extraligy pětibodový náskok. V 34. kole soutěže porazili mistrovské Pardubice 2:1 po samostatných nájezdech, zatímco jejich pronásledovatelé z Třince nebodovali na ledě Litvínova. Ve třetím z celkem pětizápasové série duelů v domácím prostředí porazila pražská Slavia Plzeň 3:1.

Foto: Alexandra Mlejnková , ČTK

Brankář Pardubic Martin Růžička.

Článek

Vítkovice jsou v dobrém rozpoložení - vyhrály deset z posledních 12 zápasů. Nepadly ani proti mistrovským Pardubicím, ačkoliv musely svést velkou bitvu. Brankáři obou týmů pustili v základní hrací době za svá záda pouze po gólu a rozhodovat musely nájezdy. V nich nakonec domácí uspěli třikrát, zatímco za Pardubice se trefili jen dva hráči.

Slavia se dostala na svém ledě do velké pohody, svoji bilanci v O2 Areně vylepšila proti Plzni na devět vítězství z posledních deseti domácích utkání. Plzeň potřebuje po kontumaci svých zápasů sbírat body, jenže brankáře Slavie Kopřivu dokázal překonat jen Radek Duda.

Plzeňský Radek Duda (vlevo) brání Tomáše Svobodu ze Slavie.foto: Právo/Jan Handrejch

České Budějovice přivítaly v souboji dvou týmů, jimž se v poslední době nedaří, Kometu Brno. Do poloviny zápasu byl stav nerozhodný, ale pak domácí odskočili na rozdíl dvou branek, když se podruhé trefil Milan Gulaš. Hosté už dokázali jen snížit. Kometa vypadla z vítězného rytmu, v posledních pěti zápasech nezískala ani bod a z druhého místa padá v tabulce dolů.

Karlovy Vary vs. Mladá Boleslav: souboj špatných 

Do Karlových Varů přijela Mladá Boleslav a došlo tak na souboj nejhorších týmů soutěže za posledních deset odehraných zápasů. Během tohoto období si obě mužstva připsala shodně jen po dvou vítězstvích, nyní jsou na tom po vítězství 4:1 lépe Západočeši. Dva góly vstřelil David Hruška, Jan Košťál měl gól a přihrávku.

Litvínov odjel v neděli ze Zlína s debaklem 2:7, přičemž o pět a více branek prohrál již počtvrté v sezóně. V domácím prostředí se mu ale daří, což předvedl i proti druhému Třinci. Nejprve tým podržel brankář Hübl, když na začátku vychytal trestné střílení Hrni, dalšími hrdiny byli autor hattricku Peter Jánský a Martin Ručinský, jenž jeden gól dal a na další tři přihrál.

Do Liberce míří Kladno, jehož hokejisté v každém z posledních čtyř vystoupení pod Ještědem dokázali vstřelit pouze jedinou branku a neodvezli si ani bod. Tentokrát zaspali už v desáté minutě zápasu, když inkasovali dva góly během neuvěřitelných osmi vteřin! Poté sice dokázali utkání ještě zdramatizovat, ale naprázdno vyšli opět. Kladno v Liberci vyhrálo naposledy v září 2008.

Hokejová Tipsport extraliga - 34. kolo:
Vítkovice - Pardubice 2:1 po sam. nájezdechon-line
Branky: 28. Vrána, rozhodující nájezd Pohl - 42. Somík.
Č. Budějovice - Brno 5:4on-line
Branky: 15. a 36. Gulaš, 2. Martynek, 44. Červený, 47. Langhammer - 5. Stehlík, 16. R. Hruška, 46. Malec, 60. Bičánek.
Karlovy Vary - Ml. Boleslav 4:1on-line
Branky: 11. a 58. D. Hruška, 27. Melenovský, 31. Košťál - 42. Jindra.
Litvínov - Třinec 6:3on-line
Branky: 14., 33. a 52. Jánský, 24. Lukeš, 31. Ručinský, 60. Trávníček - 29. M. Růžička, 41. Květoň, 50. McGregor.
Slavia - Plzeň 3:1on-line
Branky: 26. T. Svoboda, 37. Micka, 52. Benda - 29. Duda.
Liberec - Kladno 4:2on-line
Branky: 10. Dušek, 10. Vak, 26. P. Nedvěd, 41. Dušek - 30. Bílek, 38. Kuchler.
Předehráno 23. listopadu: Sparta - Zlín 0:4

Reklama