Hlavní obsah

Vítkovice přerušily sérií porážek s Pardubicemi výhrou na nájezdy

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic porazili ve 34. kole extraligy mistrovské Pardubice 2:1 po samostatných nájezdech a ukončili tak sérii šesti porážek proti Východočechům. O výhře lídra soutěže rozhodl v osmé sérii nájezdů Petr Pohl.

Článek

V první třetině nad střelci kralovali oba brankáři. Domácí Málek se v 11. minutě vytáhl proti dorážce Zohorny, hostující Svoboda vychytal v 18. minutě Klimka, kterého v oslabení při čtyřminutovém trestu Huny za vysokou hůl vyslal do brejku Vrána. V téže početní nevýhodě se do střelecké pozice dostal po chybě hostujícího Nakládala i Ovčačík, ale pálil vedle.

Druhou třetinu začali šancí Pardubičtí. Ale i po střele Koukala se radoval z dobrého zásahu Málek. V sedmadvacáté minutě přestáli Vítkovičtí už pátý trest a udeřili. Střelu Punčocháře od modré čáry Svoboda neudržel, Klimek poslal puk Vránovi, který našel odkryté místo pardubické branky.

Závěr druhé dvacetiminutovky patřil domácímu týmu. Ve 29. minutě povozil Ujčík na zádech za brankou Rákose a pak skvělou přihrávkou přichystal střeleckou pozici pro Szturce. Ten ale nepřelstil Svobodu ani nadvakrát. Necelé tři minuty před druhou sirénou se mezi pardubickými obránci projel Pohl a poslal puk před branku Vránovi. Ten ho ale špatně trefil a vystřelil vysoko nad.

Na začátku třetí části dohrávali hosté přesilovou hru při vyloučení Reháka a v momentě, kdy se slovenský bek vracel na led, vyrovnal jeho krajan v červeném dresu Pardubic Somík. Na vyrovnání se ani příliš nenadřel. Stačilo mu stát u pravé tyčky a vyčkat na přesnou přihrávku Barteka. První střela Somíkovi sice vůbec nevyšla, ale puk s k němu od Málkova betonu poslušně vrátil a Somík ho hbitě zametl do branky.

Autor vyrovnávací branky měl na hokejce i vedoucí branku. Ve 48. minutě střílel ale jen do Málka a Zohorna z dorážky mířil vysoko nad. A když v 56. minutě trefil domácí Szturc jen brankovou konstrukci, šlo se do prodloužení. V něm oba týmy několikrát zahrozily, ale oba gólmani si udrželi vysoký standard. Stejně se jim vedlo i v následných samostatných nájezdech. Ty rozhodl až v osmé sérii přesnou střelou domácí Pohl.

HC Vítkovice Steel - HC Eaton Pardubice 2:1 po sam. náj. (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávka: 28. Vrána (Klimek), rozhodující nájezd Pohl - 42. Somík (Bartek). Rozhodčí: Jeřábek, Minář - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 7:6, navíc Starý (Pardubice) 10 minut. Bez využití. Diváci: 6658.
Vítkovice: Málek - Rehák, Punčochář, Trnka, Ovčačík, Malík, Voráček, Bartoň - Huna, Burger, Szturc - Svačina, Húževka, J. Sýkora - Pohl, Vrána, Klimek - Ujčík, Strapáč, Tomas. Trenéři: Trličík a Moták.
Pardubice: A. Svoboda - Nakládal, Kaberle, Píša, Kočí, Kolář II, Mezei - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Zohorna, Somík - Radil, Buchtele, Kousal - Špirko, Rákos, Pineault. Trenéři: Jandač a Hynek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice