Hlavní obsah

Hattrick Jánského pomohl Litvínovu k výhře nad Třincem

LITVÍNOV

Hokejový útočník Peter Jánský režíroval výhru Litvínova ve 34. kole extraligy nad Třincem 6:3. Člen širšího reprezentačního kádru se pod úspěch Severočechů podepsal třemi góly, Oceláři tak prohráli posedmé za sebou venku.

Článek

Jánský mohl otevřít skóre už v první minutě, ale dočkal se až později. Skóre mohl otevřít v 10. minutě Hrňa, který měl výhodu trestného střílení. Jaroslav Hübl ale jeho pokus zlikvidoval. Poté přišla první gólová chvilka Jánského, který využil přesilovou hru.

Hosté navíc ve stejný moment přišli o svého elitního útočníka Kohna, který si při srážce s autorem branky poranil koleno. Třinečtí se pokusili kontrovat a byl to opět aktivní Hrňa, který se pokusil překvapit Hübla střelou bekhendem, ale domácí brankář byl pozorný.

Na začátku prostřední třetiny prověřil Hamerlíkovu pozornost z pravého křídla střelou švihem Vopat, ale na třineckého brankáře si nepřišel. Svého kapitána napodobil i obránce Kubát, ale Hamerlík byl opět pozorný. Domácí pojistili vedení ve 24. minutě, když využili opět přesilovou hru. Po Ručinského střele od modré dorážel mezi Hamerlíkovy betony Lukeš.

Snížil Růžička

Následovala další gólová šance v podání Lukeše, ale připomněli se i hosté. Hübla prověřil Zíb a tečující Květoň. Třinečtí hráči se přeci jen dočkali snížení, když se ve 29. minutě trefil Růžička, kterému chytře přikopl puk matador Peterek.

Hosté se však příliš dlouho neradovali, Litvínov totiž po 99 vteřinách odskočil opět na rozdíl dvou branek, když se po krásné kombinaci s Hüblem trefil do prázdné branky Ručinský. Ze zápasu navíc následně odstoupil podle všeho zraněný Hamerlík, místo kterého nastoupil Vojtek. Třinecký náhradní brankář udržel čisté konto pouze 131 vteřin, po kterých ho svým druhým gólem v utkání překonal Jánský. V závěru druhé třetiny poté trefil Černý tyč.

Ve třetí části začali hosté mocně dotahovat. Ve 41. minutě si obkroužil branku Květoň a bez problémů posla kotouč do branky. Poté přihrával žabičkou Peterek Růžičkovi, ten však puk nedokázal ze vzduchu trefit. Následovala obrovská šance Zagrapana, který však nedokázal puk dotlačit z jasné příležitosti za Hüblova záda. Třinečtí hráči se přeci jen dočkali snížení na rozdíl jediné branky, když malý důraz bránících hráčů využil McGregor.

Hostující plamínek naděje ale rychle zhasnul, přesněji po 91 vteřinách poslal domácí čtvrtým přesilovkovým gólem opět do dvoubrankového vedení střelou přes obránce Jánský a završil tak svůj vydařený večer hattrickem. Hosté odvolali v závěru utkání brankáře, hráli v šesti, ale kromě střely Růžičky nad branku a Květoňově teči si žádnou vážnější příležitost nevytvořili. Naopak se pošesté prosadili domácí.

HC Benzina Litvínov - HC Oceláři Třinec 6:3 (1:0, 3:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 14. Jánský (V. Hübl, Ručinský), 24. Lukeš (Ručinský) 31. Ručinský (V. Hübl), 33. Jánský (V. Hübl, Jareš), 52. Jánský (Jenáček), 60. Trávníček (Jenáček, Ručinský) - 29. M. Růžička (Peterek, Seman), 41. D. Květoň (Adamský), 50. McGregor (Bonk, Varaďa). Rozhodčí: Šír, Mikula - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 4:7, navíc M. Růžička (Třinec) 10 min. Využití: 4:1. Diváci: 3981.
Litvínov: J. Hübl - Černošek, Kubát, Jareš, Gula, Skuhrovec, Švarný, Stříteský - Jánský, V. Hübl, Ručinský - Kubinčák, Jenáček, Lukeš - Černý, Vopat, Trávníček - Bojer, Kracík, Rindoš. Trenéři: Reichel a Kučera.
Třinec: Hamerlík (31. Vojtek) - Krajíček, Seman, Zíb, Hrabal, Lojek, Hudec, Richter, Vágner - Kohn, Zagrapan, M. Růžička - Varaďa, Bonk, McGregor - D. Květoň, Adamský, Polanský - Mičulka, Peterek, Hrňa. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata: