Hlavní obsah

Kladenský Patera litoval, že mu chyběly centimetry k vyrovnání

KLADNO

Hokejisté Kladna sice dohnali v dnešní extraligové předehrávce proti Plzni dvoubrankovou ztrátu, ale i tak skončili po porážce 2:3 bez bodu. V 55. minutě totiž nechali prostor plzeňskému lídrovi Martinu Strakovi, který zápas rozhodl. Změnit to mohl ještě v závěru kladenský kapitán Pavel Patera, ale jeho pokus v přesilovce se odrazil od břevna před brankovou čáru.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kapitán hokejistů Kladna Pavel Patera

Článek

"Bohužel, chybělo pár centimetrů," litoval Patera. "Navíc jsme ještě nastřelili tyč a břevno. Prostě nám to tam nepadá. Ale měli jsme udržet stav 2:2. Bohužel je to pořád stejné," doplnil devětatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana a čtyřnásobný mistr světa.

V neděli doma s vedoucími Vítkovicemi Kladno promarnilo tříbrankové vedení a prohrálo 3:4 v prodloužení. Tentokrát sahalo s Plzní po bodu, ale i ten mu unikl. "První třetina byla vyrovnaná, ale ve druhé byla Plzeň lepší. Byla klika, že jsme jí uhráli 1:1, ale ve třetí třetině jsme hráli lépe a vyrovnali. Pak ale nepohlídáme hráče před brankou, to je pak těžké něco uhrát. Při situaci dva na dva přišla bohužel naše nedůslednost," zlobil se Patera.

Předposlední Kladno se drží devět bodů před Mladou Boleslaví, která má ve čtvrtek k dobru zápas s Libercem. Paterovi je jasné, že jeho tým čeká v další průběhu soutěže už jen boj o únik baráži. "Teď už se koukáme jen na Boleslav, s kterou se asi budeme prát o chvost," dodal Patera.

Reklama

Související témata: