Hlavní obsah

VIDEO: Pardubice odečítají hodiny, staví se i ledový bar. Hokej pod nebem se blíží

Libor Kalous,Marek BurkertSport.czPrávo

Má to být vysněný okamžik, který si mají všichni užít. Ale připravit ho? To chtělo hodně teplého vrstvení. Mráz a sníh byly a stále ještě jsou nedílnou součástí zosnování všeho pro hokejové utkání pod širým nebem. To se stane faktem tuto neděli od půl jedné odpoledne. Pardubice vyzvou k regulérnímu extraligovému utkání Brno. Hockey Open Air Game 2011. Den "D" se blíží. Čas odečítání nastal.

Foto: www.hcpce.cz

Logo venkovního zápasu Pardubic s Kometou Brno.

Článek

Ve středu vše finišovalo. Nasazovala se plexiskla, ve výrobě byly střídačky i trestná lavice. Čekalo se na malíře ledu a rolbu.

„Ve středu hlavně musíme dokončit mantinely a jejich zasklení, také jsme museli sehnat náhradní skla, kdyby nám nějaká praskla. Tím pádem budeme končit a předáme vše provozovateli. Ten přiveze rolbu, ta poté udělá definitivní kvalitu ledu,“ řekl Sport.cz Zdeněk Mokroš, generální ředitel Bacisphase Holding. To je firma, která měla a stále má celou výstavbu ledového kolbiště na starosti. I na ní záleží úspěch tohoto sportovního svátku.

Denně se na přípravě této ojedinělé akce pohybovalo deset lidí, a to jen co se ledu týče. Další ruce si vyžádaly dvě monstrózní tribuny, které musely být během několika dnů vztyčeny. Ta na stání pojme až osm tisíc fanoušků.

Ruce na bradavky a upalovat do kabiny 

„Pro lidi to byl velký nápor pracovat v tom mrazu a sněhu. V úterý jsme třeba pracovali do tří do rána,“ přiblížil poslední dny Mokroš.

Lavice z prken jsou na místě, obrovský party stan už má své základy. To nejdůležitější ale budou mít na starosti kustodi, ti se postarají o hvězdy odpoledne. K tomu šatny na plochodrážním stadiónu na Svítkově, kde se utkání odehraje, jsou asi dvě stě metrů od ledu.

„Když se něco přihodí, tak kolega musí dát ruce na bradavky a upalovat do kabiny, co to dá,“ předvídá dopředu pardubická „máma“ Libor Hovorka. „Co na našem zimáku trvá dvě minuty, tady může trvat deset. Kdyby to byl přátelák, tak jsme v klidu, jenže mistrák není žádná sranda, ale nakonec to bude i pro nás zážitek,“ věří pardubický kustod.

Reklama

Související témata: