Hlavní obsah

Kometa porazila Vítkovice po nájezdech, Pardubice rozstřílely Slavii

PRAHA

Hokejisté vedoucích Vítkovic podlehli ve 35. kole extraligy na vlastním ledě Kometě Brno 2:3 po samostatných nájezdech. Pardubice deklasovaly na domácím ledě hrající Slavii 5:1. Třinec otočil zápas s Karlovými Vary a zvítězil 4:3 po prodloužení. České Budějovice potvrdily vzestup formy a porazily Zlín 4:0. Poslední Mladá Boleslav podlehla na vlastním ledě Liberci 2:3 po prodloužení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost pardubických hokejistů

Článek

Vítkovice chtěly v domácím utkání proti Brnu navázat na pětizápasovou vítěznou šňůru. Naopak hráči Komety se chtěli pokusit přerušit sérii pěti kol bez získaného bodu. Ostravané se ujali vedení po Szturcově brance, ale Brňanům se podařilo vývoj zápasu otočit. O minutu později totiž vyrovnal Dlouhý a Hruška poslal Kometu do vedení. Prodloužení zařídil pro vítkovické Ujčík. V tom branka nepadla, a tak musely o zisku druhého bodu rozhodnout samostatné nájezdy. V těch byli úspěšnější Brňané.

Slavia na domácím ledě získala body v deseti předchozích zápasech a šestkrát za sebou neztratila ani bod. S touto bilancí svěřenci Vladimíra Růžičky přivítali Pardubice, které odehrají druhého ledna historický zápas pod širým nebem. A na duel s Kometou Brno se Východočeši připravují svědomitě. Prokázali to v utkání se Slavií, které rozhodli během jedenácti úvodních minut, během nichž nasázeli Pražanům tři branky. Eaton nakonec zvítězil 5:1.

Třinci vystřelil vítězství Lojek

Třinci se v posledních zápasech nedaří, z posledních čtyř duelů získali Oceláři jen dva body. Chuť si chtěli spravit v domácím utkání proti Karlovým Varům. V předchozích dvou zápasech však se Západočechy prohráli shodně po samostatných nájezdech. Domácí vykročili do zápasu podařeně, když v 5. minutě otevřel skóre Seman. Energii se podařilo zápas otočit ještě do konce úvodní části, když se střelecky prosadili Dobroň s Čuttou. Domácí však zápas zdramatizovali a prodloužení Třinci zařídil druhou brankou v utkání Seman. V tom Oceláři přečkali přesilovou hru soupeře a následně získali druhý bod, když se trefil Lojek.

Zlín v posledních čtyřech utkáních neztratil ani jeden bod. Z českobudějovického ledu si však neodvezl žádný. Jihočeši, kteří v předchozím kole porazili Brno, rozhodli o svém vítězství už v první dvacetiminutovce. Ve 4. minutě se prosadil Mertl, jehož o minutu později následoval Novák. Do konce úvodní části se trefil Vydarený a na konečných 4:0 upravil na začátku druhé části Gulaš.

Trápící se Mladá Boleslav, která z posledních čtyř utkání získala jen tři body, chtěla vylepšit svou pozici v utkání proti rozjetému Liberci. Úvodní tři branky utkání padly během dvou minut. Domácí poslal v čase 24:46 do vedení Štefanka. O necelou minutu později bylo vyrovnáno, Schwarze překonal Víšek. Za dalších 62 vteřin se však domácí fanoušci radovali znovu, když Žabkovu střelu dorazil za Pince Divíšek. Tygrům se podařilo vyrovnat až pět minut před koncem třetího dějství, když se díky svému důrazu prosadil Trončinský. A Liberec si nakonec odvezl vítězství, druhou brankou v utkání se o to postaral Víšek.

Zápasy 35. kola extraligy
Třinec - Karlovy Vary 4:3 po prodl.on-line
Branky: 5. Seman, 47. Bonk, 53. Seman, 65. Lojek - 11. Dobroň, 20.Čutta, 51. Kumstát.
Mladá Boleslav - Liberec 2:3 po prodl.on-line
Branky: 25. Štefanka, 27. Divíšek - 26. Víšek, 55. Trončinský, 62. Víšek.
Vítkovice - Brno 2:3 po sam. náj.on-line
Branky: 7. Szturc, 47. Ujčík - 9. Dlouhý, 39. Hruška, rozhodující nájezd Brabenec.
České Budějovice - Zlín 4:0on-line
Branky: 4. Mertl, 5. Novák, 17. Vydarený, 24. Gulaš.
Slavia - Pardubice 1:5on-line
Branky: 54. Žejdl - 5. Bartek, 10. Kaberle, 11. Mezei, 23. Zohorna, 32. Bartek.
Předehráno 29. prosince: Kladno - Plzeň 2:3
Dohrávka 25. ledna: Sparta - Litvínov

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec