Hlavní obsah

Třinecký Lojek odmítl další nájezdy proti Karlovým Varům

TŘINEC

Hokejisté Třince poprvé v sezoně porazili Karlovy Vary, když ve 35. extraligovém kole doma zdolali Energii 4:3 v prodloužení. Nájezdy, které rozhodly o vítězi v předchozích dvou vzájemných duelech, odmítl v čase 64:06 Martin Lojek. Pod výhru Třince se dvěma góly podepsal další obránce Daniel Seman.

Článek

Oceláři i bez Hamerlíka, Vágnera a Kohna, kteří se zranili v minulém zápase v Litvínově, začali aktivně, za což byli odměněni rychlým gólem. Adamský na modré čáře dobře forčekoval, získal puk pro Polanského, který byl sice faulován, přesto našel mezi kruhy neobsazeného Semana. A třinecký obránce trefil horní růžek Mensatorovy branky. Ve zbytku třetiny ale Oceláři doplatili na mizernou hru v oslabení, v níž i v předchozích třech utkáních po reprezentační přestávce inkasovali celkem osm branek.

Další dvě neubránili proti Karlovým Varům. Nejdříve srovnal střelou z levého kruhu Dobroň a v poslední minutě úvodní části otočil skóre dorážkou další karlovarský zadák Čutta. Domácím příznivcům po vedoucí brance Třince udělal radost už jen Varaďa, když se šikovně obtočil kolem Proška, ocitnul se sám před Mensatorem, který ale jeho střelu vytěsnil do rohu kluziště.

Druhou dvacetiminutovku se převážně hrálo v třetině hostů, kteří se upjali na důslednou obrannou hrou, z níž se snažili využít každou šanci k protiútokům. Třinečtí ale s nabídnutými šancemi nakládali trestuhodně. Bonk netrefil ve výhodné pozici odkrytou branku, Růžička poprvé místo střely zbytečně volil kličku. Při druhém pokusu si hezky vybruslil z rohu kluziště, ale v momentu, kdy mohl zasunout puk do prázdné branky, byl nejlepší třinecký střelec letošní sezony faulován.

Třinec nevyužil dvojnásobnou přesilovku

Přesilové hry ale Ocelářům nejdou. Ve druhé třetině dokonce během 41 sekund dlouhé přesilovky pět na tři nic nevymysleli. To hosté působili v početní převaze nebezpečnějším dojmem. V prostředním dějství měli pouze jednu možnost, mohli v ní však vedení zvýšit. Po nahození Rohana vznikl před Vojtkem závar, ale třinecký gólman nakonec puk za svá záda nepustil.

V závěrečné části Oceláři vytrvale dobývali branku hostí a při své aktivitě získali další výhodu dvou mužů v poli. Tentokrát ji zužitkovali už po pěti sekundách. Po vyhraném vhazovaní vypálil tvrdě Lojek a odražený kotouč dopravil do sítě důrazný Bonk. Vyrovnávací gól domácí povzbudil, ještě ve zbytku přesilovky nebezpečně bekhendem zakončoval Polanský, po střele Adamského zase poskakující kotouč v brankovišti neprocpali do branky Hudec a Peterek.

Vyrovnaný stav změnili hosté. Obránce Rohan našel dlouhým pasem našlápnutého Kumstáta, který sólový únik zakončil přesnou střelou mezi betony Vojtka. Z vedení se ale hosté netěšili dlouho. Za dvě minuty se druhým gólem prosadil po vyhraném buly obránce Seman. Prodloužení mohl odmítnout v poslední minutě Bonk, ale na Mensatora nevyzrál. Přesto se domácí mohli radovat z výhry. V čase 64:06 se trefil pod horní tyčku obránce Lojek.

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 4:3 v prodl. (1:2, 0:0, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Seman (Polanský), 47. Bonk (Lojek), 53. Seman (Polanský), 65. Lojek (Polanský) - 11. Dobroň (Gřegořek, Skladaný), 20. Čutta (Skuhravý), 51. Kumstát (M. Rohan). Rozhodčí: Hradil, Jeřábek - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:10. Využití: 1:2. Diváci: 3555.
Třinec: Vojtek - Krajíček, Seman, Lojek, Hudec, Richter, Zíb - Zagrapan, Peterek, M. Růžička - Varaďa, Bonk, McGregor - Adamský, Polanský, D. Květoň - Mičulka, Ostřížek, Hrňa. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Karlovy Vary: Mensator - Čutta, Kokko, Dobroň, Prošek, Gřegořek, M. Rohan, Přindiš - Kumstát, Skuhravý, Košťál - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Skladaný, Melenovský, Sailer - Dej, Vachovec, Cyganov. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: