Hlavní obsah

Hokejisté Českých Budějovic zdolali i díky Kovářově nule Zlín

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili v 35. kole extraligy Zlín 4:0 a posunuli se z devátého na sedmé místo. Druhým čistým kontem v sezoně přispěl k úspěchu Mountfieldu gólman Jakub Kovář. Čtvrtý Zlín se proti němu nedokázal prosadit a poprvé po čtyřech utkáních vyšel i bodově naprázdno.

Článek

Brankové hody v úvodním dějství zahájil čtvrtý útok domácích. Po kombinaci s Kuchejdou a Romanem Pšurným otevřel skóre zásahem do odkryté klece Mertl. V páté minutě už Jihočeši vedli dvoubrankovým rozdílem, když nápřahem od modré čáry vstřelil svůj první gól v dresu Mountfieldu obránce Novák.

Snížit mohl ve vlastním oslabení Důras, který odzbrojil Vydareného, ale sólovou jízdu přes polovinu kluziště nedokázal zakončit. Potom se dvakrát krátkém sledu dostal ke střele Mertl a po návratu z trestné lavice střílel rovněž Snopek. Třetí zásah do zlínské klece zaznamenal ranou od modré čáry Vydarený po akci Romana Pšurného s Mertlem.

Do druhé třetiny nastoupil místo Duby ve zlínské brance Sedláček, ale čisté konto si udržel necelé čtyři minuty. Střelou švihem z levého kruhu zvýšil vedení domácích Gulaš. Záhy se do sebe pustila šestice hráčů za hostující brankou, největší rváče Langhammera se Švrčkem poslali rozhodčí předčasně pod sprchy. Krátce před polovinou utkání hráli Zlínští 64 vteřin v pěti proti třem, ale bez úspěchu. Při trestu Lučky se ocitl v palebné pozici Roman Pšurný, ale kotouč uvízl v Sedláčkově lapačce.

Na začátku třetí dvacetiminutovky vyzkoušel Gulaš před Sedláčkem málo vídanou technickou finesu, ale trefil pouze tyčku. S chutí hrající reprezentant Gulaš o pět minut později naservíroval puk Podlešákovi, ten však při zakončení postrádal klid. V 50. minutě měl dobrou příležitost ke snížení Kubiš, ale z otočky Kováře neprostřelil. Ve vlastním oslabení jen těsně minul Sedláčkovu klec Kašpařík, v přesilovce nedlouho před sirénou ještě Pletka nedokázal zblízka přehodit ležícího zlínského brankáře.

HC Mountfield České Budějovice - PSG Zlín 4:0 (3:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Mertl (R. Pšurný, Kuchejda), 5. Novák (Gulaš), 17. Vydarený (R. Pšurný, Mertl), 24. Gulaš (Mikeska, Červený). Rozhodčí: Polák, Souček - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 9:11, navíc Langhammer 5 min. a do konce utkání, Gulaš 10 min.- Švrček 5 min. a do konce utkání, Bořuta 10 min. Bez využití. Diváci: 4396.
České Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Šulc (30. Kotaška), Kolarz, Ptáček, Novák, Vydarený - Šimánek, Mikeska, Červený - Gulaš, Langhammer, Podlešák - Martynek, Kašpařík, Pletka - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Zlín: Duba (21. Sedláček) - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Lučka, Míka, Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Balán, I. Rachůnek - Kubiš, T. Sýkora, Sivák - Ondráček, Roman Vlach, F. Čech. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.

Reklama

Související témata: