Hlavní obsah

Víšek zařídil dvěma góly výhru Liberce v Mladé Boleslavi

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté poslední Mladé Boleslavi ztratili v 35. kole extraligy zápas Libercem a po porážce 2:3 v prodloužení zaostávají za třináctým Kladnem o osm bodů. Středočeši dvakrát vedli, ale 55. minutě vynutil nastavení Marek Trončinský a v čase 61:46 rozhodl svou druhou trefou v utkání Jan Víšek.

Článek

Liberci chyběl kapitán Nedvěd, domácí se museli obejít také bez svého nejproduktivnějšího hráče Pabišky. Lépe začali hosté a Dušek se hned v úvodu dostal do slibné pozice až před Schwarze. Nedůslednost v mladoboleslavské obraně však nepotrestal. Po vyloučeních Lehikoinena a Matějovského v krátkém rozmezí Liberečtí hráli dvakrát přesilovku, ale ani jedna se jim příliš nepovedla.

To Středočeši byli při své jediné početní výhodě v první třetině mnohem nebezpečnější. V 17. minutě tečoval kotouč před brankou Bahenský a ozvala se Pincova tyčka. Těsně před koncem úvodního dějství mohl otevřít skóre Nouza, ale Vrbatův průnik zakončil střelou, s níž si liberecký brankář poradil.

Tři góly během dvou minut

V průběhu necelých dvou minut prostřední dvacetiminutovky padly hned tři góly. Nejprve ve 25. minutě dojel kotouč v útočném pásmu Štefanka a v pádu pokořil Pince. O minutu později srovnal přesnou trefou do pravého horního růžku Schwarzovy branky Víšek a produktivní část hry zakončil chvíli nato Divíšek, který si sjel před branku na dorážku Žabkovy střely. Boleslavské vedení 2:1 mohli v závěru druhé třetiny zvýšit Bahenský s Matějovským, ale ani jeden se střelou z otočky z mezikruží neprosadil.

Třetí třetina začala přesilovkovou šancí Mikuše, který si sjel před libereckou branku na přihrávku Divíška, jenže nedokázal usměrnit kotouč do sítě. Ve 46. minutě byl vyloučen Štefanka, ale další příležitost si naopak vytvořili domácí. Vrbata pláchl liberecké obraně, ale místo zakončení chtěl ještě vylepšit pozici pro dojíždějícího Matějovského, kterého ovšem blokoval obránce.

Také přesilovka Mladé Boleslavi v polovině závěrečného dějství nabídla šanci na opačné straně. Hořava však neuspěl se třemi pokusy z bezprostřední blízkosti. Liberec se ale dočkal vyrovnání. Obránce Trončinský se pustil do sóla v útočném pásmu a po úspěšné kličce přes beka vyrovnal na 2:2.

V závěru třetí třetiny už se skóre nezměnilo, zato prodloužení trvalo jen necelé dvě minuty. Přesnou střelou pod horní tyčku rozhodl Víšek.

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 2:3 v prodl. (0:0, 2:1, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Štefanka (Barney), 27. Divíšek (Žabka) - 26. Víšek (Výtisk), 55. Trončinský, 62. Víšek (Podkonický, Čakajík). Rozhodčí: Hodek, Turčan - Kis, Prchal. Vyloučení: 7:5. Bez využití. Diváci: 3820.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Mikuš, Hay, Macháček, Lehikoinen, Marušák - Macho, Bahenský, Divíšek - Barney, Štefanka, Boháč - Nouza, Vrbata, Matějovský. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.
Liberec: Pinc - Derner, Moravec, Hunkes, Výtisk, Čakajík, Trončinský - Ondřej, Plodek, Špaček - Dušek, Podkonický, Kudrna - Klimenta, Vak, M. Hořava - Urban, Vantuch, Víšek. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec