Hlavní obsah

Těch pět gólů za sezónu si dám, usmíval se Seman

Karlovy Vary byly do dneška pro třinecké hokejisty jediným týmem, který v letošní sezoně extraligy neporazili. V předcházejících dvou duelech prohráli Oceláři se Západočechy shodně v nájezdech, nyní se této herní disciplíně vyhnuli na poslední chvíli. V závěrečné minutě prodloužení rozhodl o výhře 4:3 obránce Martin Lojek. Výrazně se ale podepsal pod úspěch Ocelářů také další zadák Daniel Seman, který vstřelil dvě branky.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Marek Tomica ze Slavie (vlevo) bojuje o puk s Danielem Semanem z Třince. Ilustrační foto.

Článek

"Možná to vychází z toho, že se v našich vzájemných zápasech hraje hodně defenzivně. Vary byly hodně zatažené do středního pásma, výjimečně napadaly. Vycházely ze zabezpečené obrany a dlouho se jim dařilo nás nepustit do šancí," vysvětloval vyrovnanost výsledků zadák Ocelářů Daniel Seman, který v základní hrací době vstřelil dva góly.

To se mu během kariéry povedlo v extralize jenom jednou. "Bylo to proti Zlínu. Možná se mi to povedlo ještě někdy v juniorech. Já si těch svých pět gólů za sezonu dám, ale že bych dávat hattricky, to ne. Od střílení gólů jsou jiní," usmál se Seman, jemuž bude za dva dny na Nový rok dvaatřicet let.

Z jeho vedoucí branky se ale Třinečtí dlouho neradovali. Ještě do první přestávky otočili hosté dvěma trefami v přesilové hře skóre. Ocelářům se po reprezentační přestávce činnost v oslabení vůbec nedaří. Ve čtyřech utkáních inkasovali v početní nevýhodě deset branek. "Minimálně polovina z nich byla po dorážkách. Z toho vyplývá, že musíme zvýšit důraz v předbrankovém prostoru. Lépe toto území bránit a zahušťovat," uvědomoval si Seman.

Votka prostřelil Kumstát

Po bezbrankové druhé třetině se Oceláři vrhnuli do útoku, vynutili si přesilovky, v níž srovnali stav. Ale ve snaze strhnout vedení na svou stranu, ztratili kotouč na útočné modré čáře a do sólového úniku se dostal Petr Kumstát. Brankáře Martina Vojtka prostřelil mezi betony. U zrodu brejku stál i Seman, který se snažil podpořit útok.

"Neřekl bych, že to byla přímo moje chyba. Nabízel jsem se Davidovi Květoňovi, ale tomu přeskočil kotouč hokejku. Pak jsem šel do souboje se Skuhravým a druhý hráč za mnou vzal kotouč. Předpokládal jsem, že je to vzadu rozebrané. Nevím, jak je možné, že tam bylo na pravé straně tolik prostoru. Musím si to prohlídnout ještě na videu. Je ale pravda, že bychom za stavu 2:2 měli být obezřetnější," komentoval vedoucí gól hostí Seman, který o dvě minuty později opět srovnal skóre. "Střílel jsem zpoza hráče, brankář to asi viděl až na poslední chvíli," popisoval střelu od modré čáry.

Rozhodující gól měl na svědomí Lojek, který zařídil výhru Ocelářů i před třemi týdny proti Kladnu. Tehdy podle svých slov zavřel oči a dělovkou zlomil v 55. minutě nerozhodný stav 1:1. Tentokrát oči nezavíral a střelou z kruhu pod horní tyčku skóroval. "S brankářem jsme se dívali z očí do očí. Byl povyjetý, měl tam hodně odkrytého prostoru. Nebyl problém to trefit," komentoval vítěznou trefu Lojek. Třinečtí obránci tak vstřelili tři ze čtyř branek týmu. "To byla spíše náhoda. Kluci vpředu měli šancí hodně. Je jen otázka času, kdy jim to tam začne padat," doplnil Seman.

Reklama

Související témata: