Hlavní obsah

Zlý sen kustodů před duelem pod širým nebem? Kabina 200 metrů od ledu

PARDUBICE

Budou mít práce až nad hlavu. Open Air zápas na stadionu ve Svítkově se v neděli stane zatěžkávací zkouškou i pro kustody týmů Pardubic a Brna. V sobotu si na tréninku společně s hokejisty poprvé nanečisto vyzkoušeli, jak to pod otevřeným nebem bude v neděli vypadat.

Foto: www.hcpce.cz

Logo venkovního zápasu Pardubic s Kometou Brno.

Článek

Až do soboty ale žili trochu v nejistotě. „Je to premiéra, takže by to měl být pro nás zážitek, ale obavy a starosti tu jsou,“ líčil pardubický kustod Libor Hovorka. „Já třeba moc nevěřil, jak ty mantinely vydrží náraz dvou stokilových chlapů, když tam nejsou nějaké vzpěry. Ale asi to je propočítaný...“

Zázemí, které hráči nezbytně potřebují, se na zasněžený plochodrážní stadion stěhovalo až na úplný závěr příprav. „Hlavně potřebujeme elektriku, protože v kabinách sušíme rukavice. Stoly, kamna, nějaké háčky,“ vypočítával Hovorka. „Museli jsme nabalit věci, jako když jedeme na venkovní zápas,“ tvrdil jeho parťák masér Martin Mandys.

Kluziště na svítkovském plochodrážním stadionu v Pardubicích foto: ČTK/Alexandra Mlejnková

Organizačně bude všechno obtížnější. I kvůli tomu, že Pardubice mají nastoupit k zápasu v bílých historických dresech a později se převléknout do červené kombinace. „To taky znamená jiné stulpny, návleky,“ tvrdil Hovorka.

Největším problémem ale může být vzdálenost kabin od střídaček. Než vyjedou na led, musejí hokejisté urazit skoro dvě stovky metrů. „Chrániče bruslí jsou nachystané,“ řekl Hovorka. Oříšek nastane, až dojde k závadě na výstroji, kterou nepůjde na lavičce opravit. „To pak kolega bude muset dát ruce na bradavky a upalovat do kabiny,“ ukázal na Mandyse. „Co nám na zimáku normálně trvá dvě minutky, tady může trvat deset. Kdyby to byla exhibice, tak fajn, ale mistrák nebude žádná sranda...“

Trochu jim navíc přidělala starosti předpověď počasí. Kolem poledne bylo v sobotu v Pardubicích pod mrakem a kolem nuly. Na neděli je hlášeno polojasno a přeháňky... „Kdyby pršelo, nebo třeba chumelilo s deštěm, tak to bude blbý, to bych pak klukům fakt nezáviděl,“ povzdechl si kustod Pardubic.

Starosti, co si navléct pod dres, ale nechával na hráčích. „Zase bych to nedramatizoval. Jsou to dospělí chlapi, oni si poradí. Holt toho prádla si musejí vzít víc. Ještě jim to zdůrazníme, ale bundu si stejně nikdo navlíkat nebude,“ vtipkoval Hovorka.

„Někteří se beztak před zápasem mažou hřejivou emulzí, zahřejí se teplým čajem. Někdo si třeba pod přilbu bude chtít dát kuklu. Do neděle času dost. Problémy vyřešíme,“ tvrdil Mandys. „Za těch x zápasů a turnajů i mimo republiku, jsme vždycky dokázali všechno nachystat. Takže to zvládneme i teď,“ nebál se Mandys.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice