Hlavní obsah

Dva góly Skladaného pomohly Karlovým Varům k výhře nad Litvínovem

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů porazili v utkání 36. kola extraligy Litvínov 4:1. Hosté sice na západě Čech již od druhé minuty vedli, ale Energie zápas i díky dvěma gólům slovenského útočníka Františka Skladaného otočila. Svého dnešního soka tak Západočeši porazili v sezoně i potřetí.

Článek

Třetí podkrušnohorské derby v sezoně začali lépe hosté. Již po 95 vteřinách zasunul ze skrumáže puk za Mensatorova záda Bojer. Branku musel potvrdit ještě videorozhodčí. Do poloviny úvodní třetiny byli aktivnější hosté, jimž se však v sedmé minutě zranil po nevinném střetu u mantinelu Ručinský a v zápase již nepokračoval. Chvilku poté po Jenáčkově střele dorážel Kubinčák, ale Mensator stihl kotouč vyrazit pravým betonem.

Stejnou mincí se snažil odpovědět Skladaný, který si najel před branku, jenže litvínovský gólman Hübl byl rovněž na místě. Ve 13. minutě si třetí domácí formace vynutila tlak v obranném pásmu Severočechů a po nezištné přihrávce Skladaného vyrovnal střelou z mezikruží Melenovský. Po vyrovnání to zase byla Energie, která byla častěji u puku. Ještě v poslední vteřině první třetiny vytáhl Hübl bravurní zákrok při střele volného Skuhravého.

Útočný hokej pokračoval i ve druhém dějství. Šance se střídaly na obou stranách, ale brankáři se překonávali. Ve 21. minutě po chybě domácího mladíka Rohana byl před Mensatorem zcela sám Jánský, ale pálil nad. Následně zavřeli Litvínovští domácí v jejich obranném pásmu, velké příležitosti ke vstřelení branky měli postupně Rindoš a Viktor Hübl, jenže ve 28. minutě to byli domácí, kdo se radoval. Nenápadné nahození Čutty od modré čáry tečoval Skladaný.

Ve 35. minutě vychytal domácí gólman i samostatný nájezd Viktora Hübla. O několik vteřin později Kumstát objel litvínovskou branku, ale puk poslal po brankové čáře přímo do náruče již překonaného Hübla.

Z opatrného průběhu začátku třetí třetiny vybočil průnik Pecha, který se neohroženě probil až před branku a procedil puk potřetí pod Hüblovými betony. Od tohoto okamžiku byli pány situace na ledě Karlovarští. Když od 52. minuty do 54. minuty byli postupně vyloučeni Bojer a Hübl s Lukešem a domácí hráli přes dvě minuty pět na tři, bylo o osudu zápasu rozhodnuto. Vítězství Energie při této početní výhodě potvrdil Skladaný.

HC Energie Karlovy Vary - HC Benzina Litvínov 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. Melenovský (Skladaný), 28. Skladaný (Čutta), 47. Pech (Zaťovič), 55. Skladaný (Sailer, Kokko) - 2. Bojer (Černý, Vopat). Rozhodčí: Hribik, Šír - Kis, Prchal. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 3459.
Karlovy Vary: Mensator - Čutta, Rohan, Dobroň, Kokko, Sloboda, Prošek, Přindiš, Kuběna - Kumstát, Skuhravý, Košťál - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Skladaný, Melenovský, Sailer - Klíma, Vachovec, Dej. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.
Litvínov: J. Hübl - Černošek, Kubát, Jareš, Gula, Švarný, Skuhrovec, Stříteský, - Jánský, V. Hübl, Ručinský - Kubinčák, Jenáček, Lukeš - Černý, Vopat, Bojer - Gerhát, Kracík, Rindoš. Trenéři: Reichel a Kučera.

Reklama

Související témata: