Hlavní obsah

Když se perlí: Rybníkový hokej, chytání na očičko, ukecaný trenér a zákaz frťana

Zvláštní zápas, nezvyklé prostředí, tudíž i originální výroky, perličky, bonmoty zazněly pod širým nebem v Pardubicích, kde hokejisté Pardubic a Brna i ve sněhové nadílce bojovali o ligové body. To vše vidělo rekordních 17 140 diváků.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Radek Dlouhý z Brna (vpravo) v příležitosti před brankou Pardubic

Článek

„Puk šel kvůli sněhu pomaleji,“ říkal třeba brněnský gólman Jiří Trvaj. Jeho kolega z protější branky Adam Svoboda zase musel chytat na jedno očičko. A domácí trenér Josef Jandač chtěl v první třetině upravit kvůli sněhu led, ale nestalo se, hráči ho ukecali. A podobných výroků a hlášek bylo více. Tady některé jsou.

Otakar Janecký (veteráni Pardubice)...jak ho diváci povzbuzovali
„Oto, dej gól.“ To nebylo moc slyšet, ale i kdyby neřvali, tak já si to představuji, takže krásný pocit. A alkohol na střídačce? Nebyl. Já jak si dám pivo nebo frťana, tak nemůžu bruslit, nohy nefungují.
Josef Jandač (trenér Pardubic)...jak se nechal ukecat
Mně počasí nevadilo, v první třetině bylo ale trochu nepříjemné sněžení. Člověk někdy ztrácel situace, jak se kupil sníh, hůře se hrálo, byl to takový rybníkový hokej. Rozhodčí nám nabízeli suchou úpravu ledu. Já jsem chtěl, ale hráči ne. Nakonec jsme tu úpravu neudělali, nechal jsem se ukecat.
Ladislav Lubina (asistent Brna)...spokojenost...ale
Bylo to mimořádné utkání, které v republice asi delší dobu zase nebude. Akce se vyvedla, všichni mohou být spokojeni, my tedy méně, protože jsme prohráli.
Jiří Trvaj (brankář Brna)...a střely nestřely
Jak to říct. Ty střely byly hodně zajímavý, nepředvídatelný. Kvůli sněhu šel puk dost pomaleji.
Adam Svoboda (brankář Pardubic)...chytání na očičko
První třetina byla nic moc. Hráli jsme ve vánici do kopce. Chytání bylo na jedno očičko, protože všechno foukalo do obličeje. Jak tam napadlo pět centimetrů, tak puk nebyl vidět. Puky při střele z dálky jsem neviděl. Když to šlo po zemi, tak jsem se díval na to, kde jde dráha puku.
Jakub Nakládal (obránce Pardubic)...a velká čelenka
Myslím si, že výhoda byla na straně, kde začínala Kometa Brno, protože jsme hráli i trochu proti větru. Všechny góly vlastně padaly do branky směrem k jižní tribuně. Sněžilo, foukal vítr a bylo to opravdu cítit. Jinak jsem si na střídačce vzal čelenku přes uši, ale nešel jsem s ní do zápasu, neboť mi byla velká.
Radek Dlouhý (útočník Brna)...oblékací příprava
Spíš šlo o termo prádlo, co jsme měli pod výstrojí, nějaké teplejší věci. Spousta kluků si mazala hřejivou mastí nohy a prsty u nohou. Já měl akorát šálu, tedy šátek.
Radim Bičánek (obránce Brna)...klobouk dolů
Byl tady sníh, sluníčko, myslím, že lidem se to muselo líbit. I o nás hráče bylo perfektně postaráno, takže klobouk dolů před Pardubicemi. Byla to velká slavnost hokeje.

Reklama

Související témata: