Hlavní obsah

Slavia porazila Mladou Boleslav a potvrdila, že se jí doma daří

Hokejisté pražské Slavie porazili v předehrávaném utkání 37. kola extraligy Mladou Boleslav 5:2 a vyhráli osmý z posledních devíti domácích zápasů. Hosté sice dokázali v O2 areně smazat dvoubrankové manko, ale poté třikrát inkasovali a nedokázali navázat na své dvě předešlé výhry z libeňské arény. Pražané vítězně oslavili výročí 110 let od prvního soutěžního hokejového utkání Slavie a zároveň se posunuli na šesté místo v tabulce extraligy.

Foto: Roman Vondruš, ČTK/AP

Brankář Slavie Miroslav Kopřiva se raduje z vítězství nad Mladou Boleslaví.

Článek

Do branky Slavie se po jednozápasové pauze vrátil Kopřiva a hned v první minutě musel předvést pozorný zákrok, kterým zlikvidoval gólovou šanci Tvrdíka. Podobně musel svou připravenost dokumentovat i Schwarz v mladoboleslavské brance, kterého prověřil v 5. minutě Tomica.

Gólman hostů inkasoval jako první, ve 13. minutě prošlo za jeho záda nahození Doležala, když Schwarzovi ve výhledu bránili clonící hráči. Když pak Tvrdík neproměnil svou další slibnou příležitost, zajistil dvoubrankové vedení Slavii Benda. Univerzální hráč, jenž tentokrát nastoupil v útoku, vybruslil zpoza branky Středočechů a překonal Schwarze.

Další ránu do sebevědomí hostů mohl zasadit Třetina, ale samostatný nájezd neproměnil a Mladá Boleslav se nadechla. Gól Vrbaty v závěru první třetiny uznaný nebyl, neboť hostující hráč dopravil puk do branky rukou, ale ve 22. minutě se už hosté radovali ze snížení. Rothovo nedůrazné vyhození potrestal Loskot. A o čtyři minuty později si mezi obránce Slavie najel Divíšek a sólo zakončil přesnou střelou.

Pražané se však ze ztráty vedení po chvilce oklepali. Vrátit ho na jejich stranu mohl Svoboda, jenž si pohrál s Chaloupkou, ale nezakončil přesně. Podobně dopadla i samostatná akce Vondrky. Poté byli ale vyloučeni Matějovský s Lehikoinenem a Slavia toho využila ke vstřelení třetí branky. Přesilovku pět na tři dlouhou 47 sekund sice nezužitkovala, ale dvě sekundy po návratu prvního hříšníka na led skóroval pohotový Svoboda.

Blízko vyrovnání byl ve 42. minutě Marušák. Jeho střela v oslabení ale skončila jen na tyči Kopřivovy branky. Místo vyrovnání přišel čtvrtý gól Slavie. V 51. minutě rozhodčí nařídili i přes nelibost hostů trestné střílení za Chaloupkovo hození hokejky a Vondrka jej jistě proměnil. Zdramatizovat duel se hostům nepodařilo ani při závěrečné power play, naopak sami popáté inkasovali.

HC Slavia Praha - BK Mladá Boleslav 5:2 (2:0, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. Doležal (Roth, P. Jelínek), 17. Benda (Pospíšil), 34. T. Svoboda (Vondrka, Kadlec), 51. Vondrka z trest. střílení, 60. Micka (P. Jelínek) - 22. Loskot, 26. Divíšek (Tvrdík, Žabka). Rozhodčí: Minář, Šír - J. Svoboda, Kalivoda. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 3097.
Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Žižka, Roth, Vašíček, Kuboš, Špelda, Kolařík, Barák - Pospíšil, Benda, Vondrka - T. Svoboda, Třetina, Tomica - Žejdl, P. Jelínek, Doležal - Micka, Sklenář, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Mikuš, Hay, Chaloupka, Marušák, Macháček, Čížek, Lehikoinen - Tvrdík, Divíšek, Matějovský - Mikulík, Štefanka, Bahenský - Nouza, Hrdel, Boháč - Hyka, Vrbata, Loskot. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice