Hlavní obsah

Horčička pomohl Plzni vychytanou nulou porazit Třinec 3:0

PLZEŇ

Hokejisté Plzně porazili v utkání 38. kola extraligy Třinec 3:0, když jim tři body zajistily i dvě využité přesilové hry. Západočeši se tak opět přiblížili vytouženému desátému místu, na které nyní ztrácí šest bodů. V nepříliš pohledném utkání jim k výhře výrazně pomohl gólman Luboš Horčička, které vychytal čisté konto a přerušil třízápasovou vítěznou šňůru Ocelářů.

Článek

Hosté vstoupili do utkání příliš vlažně, na což záhy doplatili při vyloučení Zíba. Přesilovou hru sehráli domácí ukázkově a po křížné přihrávce Dudy otevřel Vlasák již ve druhé minutě skóre. Třinečtí poté zcela rezignovali na útočnou aktivitu a snažili se úpornou defenzivou otupit plzeňský nápor.

Domácí nevyužili další početní výhodu a větší příležitost si vypracovali až v 15. minutě, kdy Hamanova teč jen těsně minula Vojtkovu branku. Gólman Ocelářů se zaskvěl krátce před pauzou, když skvěle vyrazil Dudovu těžkou střelu z mezikruží. Hosté se z tlaku Indiánů do přestávky nevymanili, a tak Horčička nečelil ani jednomu střeleckému pokusu.

Zlepšení Ocelářů přišlo až v prostřední části, zcela nekrytý Seman však z levého kruhu napálil pouze střed branky. Paradoxně ovšem mohli sami inkasovat ve vlastní přesilovce, v níž Frolovo vyhození zachytil Vlasák a řítil se sám na Vojtka. Strážce třinecké klece ale jeho zakončení pohotově zastavil lapačkou. Vzápětí na druhé straně Horčička stačil rozklekem zabránit ve skórování Květoňovi z bezprostřední blízkosti.

Hosté se postupně domácím vyrovnali v bruslení a po polovině utkání mohl po velkém obléhání plzeňské branky vyrovnat Polák, svůj bekhendový pokus ale namířil jen do připraveného Horčičky. Na znojemského hosta mezi tyčemi Indiánů poté nevyzrál ani osamocený Hrňa tvrdou střelou během přesilové hry. Domácím vyšla početní výhoda v závěru druhé třetiny lépe a po přesné přihrávce Hanzlíka zvýšil Duda ranou bez přípravy z pravého kruhu na 2:0.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky se v přesilové hře domácí vůbec nedokázali usadit v útočném pásmu. Po jejím uplynutí však Johnson šikovnou tečí Lammersova nahození zajistil Indiánům tříbrankové vedení. Hosté se mohli vrátit do děje utkání ve 47. minutě. Zaváhání plzeňské obrany ve vlastní třetině využil Růžička k zadovce na volného Hrabala, ten ale Horčičku bekhendovým blafákem nepřekonal.

Domácí v poslední desetiminutovce viditelně zvolnili a Horčička měl dost práce s likvidováním třineckých šancí. Nejblíže čestnému gólu se ocitl Varaďa, po příhře Bonka zpoza branky ale trefil pouze dobře postaveného plzeňského gólmana.

HC Plzeň 1929 - HC Oceláři Třinec 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Vlasák (Duda, Straka), 39. Duda (Jiří Hanzlík), 43. Johnson (Lammers, M. Heřman). Rozhodčí: Souček, Turčan - Bejček, Charvát. Vyloučení: 9:11, navíc Krajíček (Třinec) 10 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 4238.
Plzeň: Horčička - Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, Modrý, Slaney, Frolo, St. Pierre - Vostřák, Jan Kovář, Vlasák - Stránský, Straka, Duda - Plášek, Haman, Dvořák - Lammers, M. Heřman, Johnson. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
Třinec: Vojtek - Krajíček, Seman, Lojek, Hudec, Hrabal, Zíb, od 30. navíc Vágner - D. Květoň, Polanský, M. Růžička - Varaďa, Bonk, McGregor - Hrňa, Peterek, Adamský - Polák, Koudelka, Ostřížek. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články