Hlavní obsah

Teprve nabírám tempo, řekl Bartovič po dvou gólech do sítě Litvínova

LIBEREC

Vítej doma, Barťáku, rakeťáku - transparent s tímto nápisem vyvěsili liberečtí fanoušci i při pátečním souboji hokejistů domácího celku v extralize s Litvínovem. A hráč, jemuž byl určen, se divákům za přívětivé přivítání odvděčil tím nejlepším způsobem. Útočník Milan Bartovič, navrátilec z ruského klubu Atlant Mytišči, dvěma góly v první třetině nasměroval Bílé Tygry k vítězství 6:3.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Milan Bartovič z Liberce

Článek

„Kromě těch dvou branek jsem měl i další šance a bylo by krásné, kdybych dal hattrick. Ale hlavní je vítězství, které se nerodilo lehce. V první části jsme mohli prohrávat a místo toho jsme šli do kabin za stavu 2:1. To byl asi klíčový moment zápasu,“ zamyslel se Bartovič.

„O první přestávce jsme si v kabině říkali, že si musíme dát pozor na brejkové hráče Litvínova. Přidali jsme dva góly a šli jsme do třetí části za stavu 4:1,“ pokračoval slovenský forvard. Navzdory výbornému výkonu našel ve své hře i dílčí nedostatky. „Ještě nejsem v ideální fyzické kondici. Teprve se do ní dostávám a nabírám tempo,“ uvažoval.

Liberec po jeho příchodu do kádru dvakrát vyhrál a nasbíral šest bodů. „I když jsme doma proti Spartě a Litvínovu byli podle postavení v tabulce favoritem, nedalo se automaticky počítat s tím, že pokaždé zvítězíme. Vždyť Sparta bojuje o elitní desítku a Litvínov se v ní snaží udržet. Oba soupeři hráli nadoraz,“ohlížel se Bartovič.

Bílí Tygři jsou v extralize třetí se stejným počtem bodů jako druhý Třinec. „Chceme zabojovat o co nejvyšší příčku, abychom šli do play-off z výhodné pozice,“ nastínil útočník jasné plány.

Pešán: Bartovič přinesl sílu

Působení Bartoviče v týmu si pochvaloval i asistent trenéra Filip Pešán: „Je to hráč, který přinesl do týmu obrovskou sílu, dril a příkladnost v tréninku. Myslím, že bude ještě nebezpečnější, než proti Litvínovu. V Rusku se znelíbil zraněními a jeho klub si místo něj našel náhradu v podobě hráčů, kteří čekají na místo. V Liberci se ale Bartovič cítí jako doma a jeho kvality jsou na vyšší úrovni, než v Kontinentální lize.“

Po příchodu Bartoviče má Liberec přetlak útočníků. „Určitě uvažujeme, že bychom někoho pustili jinam. Ale finanční situace řady klubů je omezená a nemají peníze na to, aby platily nové posily. Aleje možné, že někdo z našeho mužstva přece jen odejde. Jednáme, ale nic konkrétního není na stole,“ uvedl Pešán.

Bílé Tygry čeká po nedělním zápase v Budějovicích velká série utkání na domácím ledě. „Cílem pro lednovou etapu je udržet se v tabulce do šestého místa. Příštích týdnů se nebojíme, ale máme respekt z každého soupeře. Naši fanoušci budou ve velkém očekávání, pokusíme se je potěšit vítězstvími. Ideální by bylo, kdybychom se dotáhli na vedoucí Vítkovice,“ dodal liberecký asistent.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice