Hlavní obsah

Kometa Brno prohrála, podesáté v řadě nedosáhla na tři body

PRAHA

Porazit Slavii doma v posledních týdnech je obtížné. Ve 39. kole Tipsport extraligy to poznala Kometa Brno, prohrála 4:1. Tým vedený trenérem Vladimírem Růžičkou z posledních deseti utkání před svými fanoušky podeváté vyhrál. Naopak hosté v desátém utkání v řadě nedosáhli na tři body.

Článek

Zápas začal tradičně. Hostující fanoušci naházeli na led konfety, práce se ujala uklízecí četa. Po pětiminutovém zdržení se vše dostalo do normálních kolejí. Více než pět tisíc brněnských příznivců si připadalo jako doma. V osmé minutě ale museli ztichnout.

Jiří Doležal nahodil puk od modré čáry před Sasu Hoviho a Lukáš Žejdl brněnského gólmana překonal. Na chvíli byli více slyšet slávističtí diváci.

Ve druhé třetině se žádné osazenstvo na střídačkách neradovalo. Za těchto dvacet minut nedokázali hráči překonat ani jednoho brankáře, i když šance byly na obou stranách. V závěru této části ale mohl domácí gólman Miroslav Kopřiva děkovat i spoluhráčům. Ti mu drželi ve statistikách stále nulu.

Po třech minutách třetího dějství si hostující diváci zakřičeli: "Budíček, budíček." Důvodem byl druhý gól Slavie. Jenže ten z poloviny patřil brankáři Hovimu, který chyboval v rozehrávce. Puk mu sebral Jakub Sklenář a Slavia vedla 2:0. Tři body pro Brno byly opět o něco vzdálenější. A ne jen dnes.

Za deset minut zvýšil na 3:0 Marek Tomica, poté přidal čtvrtou trefu Sklenář. I na hosty se došlo. V poslední minutě upravil skóre na 1:4 Radim Hruška.

Tým, který se v prosinci vyhříval na předních příčkách tabulky bral tři body naposledy 7. prosince, když porazil Litvínov. Od té doby Brno čeká. Nedočkalo se ani dnes.

Slavia - Brno 4:1 (1:0, 0:0, 3.1)
Branky a nahrávka: 8. Žejdl (Doležal), 43. Sklenář, 53. Tomica (Třetina), 56. Sklenář (Micka) - 60. Hruška (Kvapil, Bičánek). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Kis, Prchal. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 8236.
M. Kopřiva - Kadlec, Žižka, Kuboš, Vašíček, Roth, Kolařík - Pospíšil, Benda, Vondrka - T. Svoboda, Třetina, Tomica - Žejdl, P. Jelínek, Doležal - Micka, Sklenář, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Hovi - Kempný, Bičánek, Mojžíš, Malec, Houdek, Stehlík - Jakub Svoboda, R. Hruška, Kvapil - Erat, Dopita, Dlouhý - Huml, R. Procházka, Hubáček - Švaňhal, Křivohlávek, Protivný. Trenéři: Lubina a Číhal.

Reklama