Hlavní obsah

Extraligový hit měl jasný vývoj, Třinec smetl první Vítkovice

Bitva dvou nejlepších týmů hokejové extraligy skončila v Třinci jasným vítězstvím Ocelářů nad Vítkovicemi 6:1. Domácí před vyprodaným hledištěm rozhodli raketovým úvodem a třemi góly v úvodní desetiminutovce. Hosty popravila první třinecká formace, která měla prsty ve čtyřech gólech. Dvě branky a asistenci si připsal David Květoň.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán hokejistů Třince Radek Bonk

Článek

I přes prohru jdou Vítkovice do závěrečné čtvrtiny základní části soutěže jako vedoucí celek, Třinec na ně ztrácí ale jen jeden bod.

Tradiční derby už dlouho nemělo tak jednoznačný vývoj. Málka donutil k první kapitulaci Květoň už po 132 sekundách. Ještě v úvodní pětiminutovce navýšil náskok Růžička. V dlouhé přesilovce pět na tři, při které navíc vítkovický Húževka přišel o hůl, se mezi kruhy opřel do příhry Květoně a Málek byl absolutně bez šancí.

Málka nechala hostující obrana ve štychu ještě v desáté minutě: Polák zblízka pohodlně zvýšil a vítkovický gólman zmizel na střídačce.

Opařený lídr se však nepoddal. Po parádní akci Pohla v přesilovce rychle snížil Ujčík a hostům se naskytla i další šance na korekci stavu, ale propásli čtyřminutovou hru pět na čtyři. Krátce poté zase měli štěstí, že střela Polanského z brejku zazvonil jen na tyčku.

Čtvrtý gól měl na hokejce i kanonýr Růžička, ale v 25. minutě nevyzrál na Šindeláře ani z trestného střílení za Punčochářův faul. Pozorná obrana Třince soupeři moc nedovolila. Vítkovice sice hrály opticky rovnocennou partii, možností však měly pomálu a Vojtek si nejvíc oddechl v 33. minutě po střele Ujčíka do tyčky.

Poslední třetinu už Třinec mohl odehrát na údržbu skóre. Na konci druhé části totiž královehradecký host Koudelka puk z brankoviště zametl počtvrté do klece a zpečetil výhru červenobílých.

Hosté dopili kalich hořkosti do dna: Květoň ve 44. minutě po obléhání Šindeláře bekhendem skóroval popáté.

I v koncovce Vítkovické opustilo štěstí. Bartoň s Barinkou rozezvučeli tyčky a hosté nevyužili ani přesilovku pět na tři. Čtyři minuty před koncem se naopak z dorážky trefil ještě Hrňa a dovršil nejvyšší vítkovickou prohru sezony.

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Steel 6:1 (3:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. D. Květoň (M. Růžička, Polanský), 5. M. Růžička (D. Květoň, Seman), 10. V. Polák (Polanský), 39. Koudelka (Krajíček, McGregor), 44. D. Květoň (M. Růžička, Zíb), 56. Hrňa (Adamský, Hrabal) - 12. Ujčík (Pohl, Burger). Rozhodčí: Hrubý, Minář - Kostka, Jílek. Vyloučení: 9:7. Využití: 1:1. Diváci: 5200 (vyprodáno).
Třinec: Vojtek - Krajíček, Seman, Hrabal, Zíb, Lojek, Hudec - D. Květoň, Polanský, M. Růžička - Hrňa, Peterek, Adamský - Polák, Bonk, Varaďa - McGregor, Ostřížek, Koudelka. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Vítkovice: Málek (10. Šindelář) - Punčochář, Rehák, Ovčačík, Trnka, Voráček, Barinka, Bartoň - Huna, Burger, Szturc (44. Svačina) - Tomas, Húževka, J. Sýkora - Pohl, Ujčík, Klimek - Šedivý, Strapáč, Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata: