Hlavní obsah

Plzeň potřetí v sezóně porazila Zlín, tentokráte v prodloužení

ZLÍN

Hokejisté Zlína podlehli ve 39. kole extraligy po prodloužení Plzni 2:3. Západočeši tak dokázali porazit Berany i potřetí v sezoně. Utkání rozhodl gól Jaroslava Modrého, který se prosadil v zápase dvakrát. Podruhé v přesilové hře v 64. minutě.

Článek

Začátek zápasu patřil Plzni, která si vynutila přesilovku po vyloučení Lešky. Paradoxně v oslabení ujel domácí Sýkora, který otestoval pozornost hostujícího brankáře Horčičky. Poté se Plzeň usadila v útočném pásmu a gólman Duba si připsal několik zákroků. Zlín se ubránil a při rovnovážném počtu hráčů na ledě ujel do brejku Balaštík. Zlínský kapitán ale další gól do své bohaté sbírky nepřidal. V dobré šanci gólman Duba rozklekem zneškodnil nájezd rozjetého Kováře. A zlínský brankář zanedlouho vychytal i Straku.

Následně si hokejisté Zlína zahráli dvě přesilovky v řadě. Při vyloučení Dreslera vyslal střelu od modré čáry Lučka. Jeho pokus skončil v náruči plzeňského gólmana. Poté Balán promáchl příhru před branku. Při trestu Slaneyho se hosté v závěru první třetiny se štěstím ubránili. Střely Grofa, Hamrlíka a Siváka v plzeňské brance neskončily. Bezbrankový stav byl zásluhou obou vynikajících gólmanů.

Útočně pojaté utkání pokračovalo i ve druhé třetině. Skóre zápasu otevřel ve 23. minutě plzeňský Heřman. Domácí celek odpověděl o několik minutě později. Berani ubránili oslabení po vyloučení Balaštíka a udeřili. Vyrovnal Leška. Navýšit vedení Zlína mohl Ondráček, který ale nadvakrát neuspěl. Do konce druhé třetiny bylo vyloučeno několik hráčů. Linhart po návratu z trestné lavice neprostřelil Horčičku a ani Rachůnek neuspěl v ponechané výhodě.

Ve třetí třetině se Plzni otevřela dvojnásobná početní výhoda v délce 1:54 minuty, protože na trestné lavici seděli Balaštík s Linhartem. Výhodu dvou mužů Indiáni zužitkovali díky Modrému. Tentýž hráč vzápětí vyfasoval souběžně dva menší tresty a hosté se z těsného vedení dlouho neradovali. Domácí celek se činil, vyrovnal Důras.

V závěru základní hrací doby byl vyloučen zlínský Köhler. Indiáni standardní přesilovku v délce 64 vteřin nevyužili. Regulérní čas tak o vítězi nerozhodl. O zbývající početní výhodu v prodloužení připravil svůj tým faulující Hanzlík. Ve čtyřech nehrály oba týmy dlouho, protože byl vyloučen Grof. A Modrý v přesilovce rozhodl.

PSG Zlín - HC Plzeň 1929 2:3 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 29. Leška (Köhler, Hamrlík), 51. Důras (Balán) - 23. M. Heřman (Lammers), 49. Modrý (Vlasák, Jan Kovář), 64. Modrý (Straka, Duda). Rozhodčí: Hradil, R. Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 10:10, navíc Galvas (Zlín) 10 min a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 5116.
Zlín: Duba - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Balán, Rachůnek - Kubiš, T. Sýkora, Sivák - J. Ondráček, Roman Vlach, F. Čech. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.
Plzeň: Horčička - Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, Modrý, Slaney, Frolo, St. Pierre - Vostřák, Jan Kovář, Vlasák - Stránský, M. Straka, Duda - Lammers, Johnson, M. Heřman - Plášek, Haman, Dvořák. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín