Hlavní obsah

Českobudějovičtí i díky nule Kováře poprvé porazili Liberec

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 39. kole extraligy Liberec 4:0 a připsali si první úspěch proti Tygrům v sezoně. Třetím čistým kontem v sezoně se na tom podílel brankář Jakub Kovář, dvě branky vstřelil Milan Gulaš. Trenér František Výborný tak vítězně oslavil svůj rekordní 562. zápas v základní části, který odkoučoval.

Foto: Milan Malíček, Právo

Brankář Českých Budějovic Jakub Kovář vychytal liberecké Bílé Tygry.

Článek

Domácí byli od začátku aktivnější. Po akci Gulaše s Langhammerem razantně vypálil Kolarz, z levého křídla zkusil střelu švihem Květoň. K nápřahu od modré čáry se dostal rovněž kapitán Ptáček. Hosté se v útočné fázi poprvé výrazně projevili až ve 13. minutě, kdy po akci Nedvědovy formace zkoušel zblízka zakončit Klimenta.

Ve vlastním oslabení vyrazili dopředu Bartovič s Podkonickým, ale budějovický gólman Kovář jejich střelecké pokusy zlikvidoval. Do vedení šli Jihočeši gólem do "šatny", který byl jako z hokejové učebnice. Langhammer vybruslil z levého rohu a poslal puk před libereckou branku, k níž se řítil Gulaš a rovnou z přihrávky prostřelil překvapeného Pince.

Budějovičtí pokračovali ve svižném tempu i v prostředním dějství. Mertl s Romanem Pšurným nedotáhli nájezd ve dvou na jednoho, neujala se ani Červeného střela švihem. Poté jeli Jihočeši do konce ve třech na jednoho, ale Pletkova dorážka nenašla cíl. Druhý gól přidali domácí až z přesilové hry, při níž si liberecký Špaček poseděl za katrem pouhých šest vteřin. Kašpařík získal buly, Vydarený pálil od modré a Martin zblízka doklepl odražený puk za Pincova záda.

Následně Šimánek nezakončil průnik středem kluziště, ale skóre se měnilo při další přesilovce Jihočechů, kdy od modré přesně zacílil Novák. V úvodu závěrečné třetiny zneškodnil Kovář střelecký pokus Nedvěda. Poté hráli domácí přesilovku a Květoň po přihrávce Gulaše trefil tyčku.

V 51. minutě Červený našel před Pincem volného Podlešáka, ale tomu se blafák nezdařil. Z protiútoku Kudrna nastřelil tyčku. Brzy na to liberecký brankář bravurně zachránil před Langhammerem, následně se však nestačil přemístit a nešťastně srazil za brankovou čáru Gulašovo nahození. Na protější straně neuspěl ve výhodné pozici Výtisk, Kovář tak udržel třetí nulu v sezoně.

HC Mountfield České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávka: 20. Gulaš (Langhammer), 29. Martynek (Kašpařík, Vydarený), 39. J. Novák, 52. Gulaš (Kotaška). Rozhodčí: Souček, Turčan - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. Diváci: 4823.
České Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Kotaška, Kolarz, Ptáček, J. Novák, Vydarený - Šimánek, Červený, Podlešák - Gulaš, Langhammer, L. Květoň - Martynek, Kašpařík, Pletka - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Liberec: Pinc - Hunkes, Čakajík, Trončinský, Výtisk, Moravec, Pavlů, Štich - Kudrna, Nedvěd, Dušek - M. Hořava, Vak, Klimenta - Bartovič, Podkonický, Víšek - Špaček, Vantuch, Ondřej. Trenéři: Kalous a Pešán.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články