Hlavní obsah

Pardubice uspěly v gólové přestřelce na ledě Mladé Boleslavi

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli ve nedělním 39. kole extraligy s Pardubicemi 6:8. Domácí přitom už v šesté minutě vedli 3:0, ale ještě v první třetině o svůj náskok přišli. Úřadující mistr vyhrál na ledě Středočechů i díky čtyřem gólům vstřeleným v přesilových hrách.

Článek

Strhující první třetina nabídla osm gólů. Nejprve byla produktivní Mladá Boleslav. Už po 28 vteřinách otevřel skóre střelou švihem Divíšek. Ve čtvrté minutě ujel hostujícím obráncům Vrbata a Kolář ho zahákoval. Domácí hráli přesilovku a Mikušovu střelu od modré, která se odrazila od spojnice tyček do brankoviště, doklepl Matějovský. Po rozehrání Hay nahazoval puk ze středního pásma, Svoboda zaregistroval kotouč pozdě a po třetím inkasovaném gólu opustil branku.

Náhradník Růžička měl pořádně perný začátek. Mladá Boleslav hrála 1:42 minuty přesilovku pět na tři, ale pardubický brankář všechny střely vytěsnil. Ve druhé polovině úvodního dějství nastal obrat. Východočeši zásluhou Nakládala, Bartka a Koukala v rozmezí 107 sekund využili tři přesilovky a náhle byl stav 3:3.

Obrat dokonal v 16. minutě Starý, jenž proměnil přečíslení dvou na jednoho střelou pod horní tyč Valentovy branky. Do kabin se přece jen odcházelo za vyrovnaného stavu. Šestadvacet sekund před přestávkou si vybruslil před Růžičku Bahenský, položil si gólmana a zakončil do volné části branky.

Do druhé třetiny nastoupil v mladoboleslavské brance Schwarz a hned v úvodu sledoval, jak jeho spoluhráči po faulech pardubických Nakládala a Kočího hrají podruhé dvojnásobnou přesilovku, tentokrát 44 vteřin. Gólman Růžička ztratil hůl, ale domácí Divíšek s Tvrdíkem netrefili poloprázdnou branku.

To Pardubice proměňovaly své šance téměř stoprocentně. Ve 28. minutě Somík tečoval za Schwarze Bartkovu přihrávku a hosté se vrátili do vedení. O dvacet vteřin později navíc útočník Kolář přidal gól na 6:4. Po polovině zápasu sice snížil na 5:6 Bahenský, ale Východočeši přesto odcházeli do kabin s dvougólovým vedením. Po chybě Bahenského se podruhé trefil Kolář.

Přetahovaná pokračovala i v závěrečném dějství. Ve 45. minutě se puk odrazil na hranici kruhů k Lehikoinenovi, který přesnou trefou zkorigoval stav na 6:7. Krátce po polovině třetí třetiny mohl vyrovnat Vrbata, ale jeho zakončení individuálního průniku Růžička vyrazil betonem.

Dvě minuty před koncem usedl na trestnou lavici pardubický Radil, domácí navíc odvolali Schwarze z branky, ale power play jim nevyšla. Střelou do prázdné branky zpečetil pardubickou výhru 8:6 Pineault.

BK Mladá Boleslav - HC Eaton Pardubice 6:8 (4:4, 1:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Divíšek (Nouza), 5. Matějovský (Divíšek, Mikuš), 6. Hay (Lehikoinen), 20. Bahenský (Plodek, Štefanka), 32. Bahenský (Štefanka), 45. Lehikoinen (Bahenský) - 12. Nakládal (Bartek, Kaberle), 13. Bartek (Somík, Nakládal), 13. Koukal, 16. Starý (Špirko, Kočí), 28. Somík (Bartek, Koukal), 28. Kolář I (Píša, Špirko), 35. Kolář I., 60. Pineault (Píša). Rozhodčí: Šindler, Lacina - Bádal, Kalivoda. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:4. V oslabení: 0:1. Diváci: 3230.
Mladá Boleslav: Valent (21. Schwarz) - Žabka, Mikuš, Lehikoinen, Hay, Macháček, Marušák - Nouza, Divíšek, Matějovský - Plodek, Štefanka, Bahenský - Tvrdík, Vrbata, Boháč. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.
Pardubice: A. Svoboda (6. M. Růžička) - Kaberle, Nakládal, Píša, Kočí, Mezei, Jillson - Bartek, Koukal, Somík - Kolář I, Špirko, Starý - Pineault, Buchtele, Radil. Trenéři: Jandač a Hynek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec