Hlavní obsah

Sparta už nepočítá s Kůrkou, nabídla ho ostatním

PRAHA

Vedení hokejové Sparty se rozhodlo vyřadit z kádru útočníka Tomáše Kůrku a nabídnout jej dalším klubům. Pražané, kteří si v nedělním 39. extraligovém kole připsali čtvrtou porážku za sebou a stále více se jim vzdaluje postup do předkola play-off, nejsou spokojeni s výkony jedné z hlavním předsezonních posil.

Foto: hcsparta.cz

Tomáš Kůrka v dresu Sparty.

Článek

"Tomáš Kůrka v minulé sezóně nasbíral včetně play-off šedesát kanadských bodů. Po letním přestupu do Sparty se však v našem dresu nebyl schopen podobně prosazovat a naplnit tak renomé střelce, se kterým jsme jej angažovali," uvedl generální manažer Petr Bříza v oficiálním tiskovém prohlášení.

Kůrka přišel do Sparty před sezónou ze Slavie s úkolem nahradit Tomáše Netíka, který zamířil do Kontinentální ligy. V dosavadních 37 zápasech si připsal jen dvanáct bodů za čtyři branky a osm asistencí. Podle klubového prohlášení je jisté, že Kůrka nebude v sestavě Sparty v dalším extraligovém zápase, který Pražany čeká ve čtvrtek proti Pardubicím.

Kůrka je pátým hráčem, jehož Sparta předčasně uvolnila ze svých služeb v dosavadní nevydařené sezóně. Hned na začátku tým opustili útočníci Jaroslav Hlinka a Jan Hlaváč, kteří měli svému mateřskému klubu vypomáhat na hostování z Linköpingu, poté klub uvolnil ze svých služeb i Martina Ručinského a obránce Briana Salcida.

Reklama

Související témata: