Hlavní obsah

Mám strach o play-off, přiznává elitní útočník Komety Kvapil

PRAHA

Stojí v čele brněnské produktivity. Třiadvacet hráčů bodovalo v armádě hokejové Komety, na samé špici se drží útočník Marek Kvapil. Ale ani on nemá v posledních týdnech rozvernou náladu na rozdávání. Brno desetkrát v řadě nepobralo po třech bodech. „Nedali jsme góly, bohužel,“ pokrčil rameny reprezentační forvard při odchodu z pražské O2 Areny po porážce na Slavii 1:4.

Článek

Deset zápasů čekáte na výhru za tři body, je to už ubíjející? Docela dost, je to dlouhý. Chtěli jsme to zlomit proti Slavii, minule jsme tu udělali dva body. Bojovali jsme, ale nevyšlo to.

Před měsícem se Kometa pohybovala na vrcholu tabulky, teď se propadáte. Je to velká rána na psychiku? Není to jednoduché, hodně nás toto sráží, ale musíme makat dál. Nic není ztraceného, ještě je ve hře dost zápasů a bodů. Musíme zkusit něco urvat.

Nemáte obavy, že se nemusíte dostat do play-off? Já osobně mám strach. Týmy za námi nás dohání. Jestli prohrajeme pár dalších zápasů, tak to nebude sranda. Musíme začít makat a dát víc gólů, ty chybí.

Co třeba něco změnit v tréninku? To se stalo, to pomáhá, směřujeme k lepšímu, ale zase jsme udělali chyby. Toho se musíme vyvarovat. Možná jsme někdy moc pod tlakem a snažíme se vymýšlet.

Jak to vidí trenér Ladislav Lubina: Výsledek na Slavii neodpovídá předvedené hře. Doplatili jsme na naši bolest z poslední doby, to je proměňování šancí. Neproměnili jsme tři samostatné nájezdy, proto nemůžeme asi vyhrát. Porážky dostávají hráče níže a níže, těch proher je už více. Věřím, že herní projev z posledních tří zápasů se v budoucnu projeví v tom, že získáme tři body.

Přišel s něčím novým hlavní trenér Ladislav Lubina? Myslím, že ano. Více napadáme, hrajeme aktivněji. I tréninky jsou ve velkém tempu. Zlepšilo se to, musíme makat.

Je to nyní lepší než pod koučem Vladimírem Jeřábkem, který skončil? Nebudu házet špínu na trenéra Jeřábka. Všichni chtějí makat a zvednout se, akorát nám chybí trochu štěstí. Minule jsme na Slavii vyhráli, měl jsem skvělý pocit, mohli jsme poděkovat našim fanouškům, ale teď to bohužel nevyšlo.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno