Hlavní obsah

Vypadá to na one man show, nestačil se v České televizi divit Šulc

Dva tábory, které se patrně nikdy nesmíří, nenajdou společnou řeč. Každý si jede po své linii pravdy. Jako oheň a voda. To je týdny trvající hokejová kauza „registračky“. Mladé Boleslavi, Plzni a Kladnu byly odebrány body. Celý spor měl pokračování v pondělí v pořadu České televize - Kamelot. Šest účastníků se sešlo u jednoho stolu. Výsledek z hodinového pořadu? Žádný.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Prezident Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK) Ctibor Jech a ředitel hokejové extraligy Stanislav Šulc (vpravo).

Článek

„Největším problémem byl pan Tesař (právník a zastupující v debatě Plzeň), když řekl, že nechá zastavit extraligu. V ten moment všichni sponzoři znejistili. Dali jasné a tvrdé vyjádření,“ nechal se slyšet Antonín Charouz, majitel marketingové agentury BPA (vlastník práv na tuzemský hokej, zároveň i majitel Sparty).

„Jaký by byl verdikt, pokud by se toto stalo Spartě a Slavii?" Položil otázku jeden z diváků. „Na zdraví všech, které mám rád, tak by to dopadlo stejně,“ reagoval ředitel extraligy Stanislav Šulc, který o odebrání bodů rozhodl.

Tomáš Vlasák se vyjádřil ke kauze "registračky". A vzbudil poprask.foto: Právo/Milan Malíček

„Pane redaktore, tu besedu řídíte vy?" Zeptal se v jednom momentě Šulc Roberta Záruby, který pořad vedl.

„Odpovězte mi," vyzval Šulce Tesař na záležitost ohledně pravidel  „Já vám nebudu odpovídat,“ odvětil Šulc. „To je stará a obehraná písnička,“ přidal Šulc poznámku k Václavu Hořejšímu, řediteli Mladé Boleslavi. Ten se snažil obhájit kroky klubu.

Najít po několika týdnech křišťálovou pravdu pro obě strany, je nemožné. Tomuto případu rozumí patrně už jen právníci. A to jen možná. Protože i ti si vykládají pravidla a stanovy odlišně.

„Nejednalo se o registrační chybu, ale kluby nenahlásily, na čem se dohodly,“ argumentoval Hořejší. „Je jasné, že tady nefungují kontrolní orgány, takový trest je absolutně neadekvátní,“ pověděl také útočník Plzně Tomáš Vlasák, pro kterého je Šulc nedůvěryhodná osoba.

Právník Tomáš Tesař (vlevo) zastupoval v Kamelotu generálního manažera HC Plzeň 1929 Martina Straku. foto: ČTK/Petr Eret

„Kluby si odhlasovaly, že ponesou zodpovědnost. Všechny sportovní argumenty chápu, ale jak by se tvářili ostatní? Tresty byly dané dopředu, kdyby to bylo jinak, tak by byl v hokeji opravdu bordel,“ pověděl rezolutně Charouz.

„Vypadá to, že to je one man show,“ nestačil se divit přívalu otázek Šulc. Právě na něj šla většina dotazů diváků České televize. Nebylo divu, on rozhodl o odebrání bodů.

„Tato kauza nemá vítěze, má jen poražené, věřím, že se z toho celý hokej poučí a k ničemu podobnému už nedojde. Chápu kluby, Tomáše Vlasáka, příznivce hokeje, že jim přijde, že se jim podráží nohy, ale pochybení se stalo v klubech,“ řekl Martin Urban, generální sekretář Českého hokejového svazu a člen odvolací komise.

Zda skončí tato největší a nejnepovedenější kauza českého hokeje u soudu, je zatím ve hvězdách. „K tomu já nebyl pověřen, to si musí vyřešit vlastníci klubu,“ řekl k tomuto boleslavský Hořejší. A zástupce Plzně Tesař? „Zatím bez komentáře.“

Reklama