Hlavní obsah

Sparta slaví první výhru v novém roce, Pardubice sestřelil mladík Luňák

PRAHA

Konečně výhra, mohou si oddechnout hokejisté pražské Sparty. Holešovický celek zdolal v předehrávce 40. kola Tipsport extraligy Pardubice 2:0 a na pátý pokus se v novém roce dočkal vítězství. O obě branky se postaral jednadvacetiletý útočník Lukáš Luňák. Hořavova družina tak umazala manko na desátou příčku, která zajišťuje účast v předkole play-off. Na něj nyní ale i tak ztrácí jedenáct bodů. Pardubice zůstávají páté.

Foto: Právo

Sparťan Lukáš Luňák překonal pardubického brankáře Růžičku.

Článek
Fotogalerie

Úvod zápasu se nesl v opatrném duchu s minimem šancí na obou stranách. Až v páté minutě hledal Ton zadovkou zpoza branky Hromase, jehož střela skončila na Růžičkových betonech. V desáté minutě se poprvé osmělily i Pardubice, zakončující Buchtele neuspěl ve skrumáži před brankou i vinou Vykoukalova faulu.

V následné přesilovce Východočeši nejenže Pöpperleho neprověřili, sami naopak mohli inkasovat. Ton se řítil osamocen na Růžičku, zamířil ale vedle levé tyče. O chvíli později v nadějné pozici pálil Bartánus, Růžička si ovšem s jeho střelou po ledě poradil.

Sparťan Phillip bojuje u mantinelu s pardubickým Kolářem.foto: <a href="http://www.pravo.cz/">Právo</a>

Do druhé třetiny vstoupily mnohem aktivněji Pardubice, v rozhodujících momentech jim ale scházela přesnost. Dělovka Píši od modré nejprve prosvištěla kolem pravé tyče, stejně pak o chvíli později dopadl Kolář zakončující z mezikruží. Ve 28. minutě na Somíka už zívala prázdná klec, pohříchu ji ale netrefil.

Domácím pomohla do tempa přesilovka z poloviny zápasu, během které ostřelovali Růžičku z každé pozice. V té nejvýhodnější vypálil Philipp, neujala se však ani následná Koreisova dorážka. Skóre se poprvé měnilo až minutu před druhým odchodem do kabin. Philipp přenechal zadovkou kotouč Luňákovi, který ranou z pravého kruhu prostřelil Růžičku.

Pardubice se ve třetí částí hnaly za vyrovnáním, blízko k němu měl Somík, rychlým přesunem ke druhé tyči mu to však zmařil Pöpperle. Na druhé straně se prosadil v mele před brankou Koreis, propasírovat puk za čáru však nedokázal. Dvě a půl minuty před koncemˇtřetiny sáhli hosté ke hře bez brankáře, místo vyrovnání se ale "dočkali" druhé inkasované branky, opět z hole Lukáše Luňáka.

<tbody><tr class="invert"><td>HC Sparta Praha - HC Eaton Pardubice 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branka a nahrávky:</strong> 39. Luňák (Philipp, Ton), 58. Luňák. Rozhodčí: Fraňo, Mikula - Bádal, Kalivoda. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 4365.</td></tr><tr><td><strong>Sparta:</strong> Pöpperle - Philipp, Jan Hanzlík, Vykoukal, Gulaši, Macholda, O'Brien - Ton, Broš, Hromas - Kratěna, Výborný, Bartánus - Luňák, Koreis, Smoleňák - Žalčík, Karpov, Kafka. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík. </td></tr><tr><td><strong>Pardubice:</strong> M. Růžička - Nakládal, Kaberle, Píša, Kočí, Jillson, Mezei, od 21. navíc Kolář II - Bartek, Koukal, Somík - Kolář I, Špirko, Starý - Pineault, Buchtele, Radil - Zohorna, Nahodil, Rákos. Trenéři: Jandač a Hynek.</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno