Hlavní obsah

Třinec napodobí Calgary, při hokeji budou létat na led plyšáci

Extraligový hokej, který přinese boj o první příčku. A také plyšáky. Takové menu chystají v pátek v Třinci. Utkání s Kometou Brno bude pojato trochu netradičně. Až domácí hráči vstřelí gól (snad ano), připravené hračky přeletí hrazení. Poté budou předány dětem z dětského centra Čtyřlístek v Havířově a Opavě.

Foto: Sport.cz

Záplava plyšáků na ledě týmu Calgary Hitmen.

Článek

„Po vzoru kanadskoamerických hokejových klubů se vedení Ocelářů rozhodlo zorganizovat charitativní akci - Teddy Bear Toss. Aneb na hokej s plyšákem. Akce by měla splnit svůj účel na jedničku. Kromě toho, že potěší děti z dětských domovů v kraji, budou se u ní bavit i diváci,“ píše se na webových stránkách třineckého klubu.

Kdo je odrostlejší, případně nemá doma plyšovou hračku, nemusí zoufat. Na zimním stadiónu bude stánek s těmito hračkami.

Spojení plyšáků s hokejem v Česku pomalu nabírá na tradici. V minulém ročníku české extraligy se podobná akce udála v Liberci. Obdobou atrakci spojenou s charitou uspořádal v prosinci minulého roku i Přerov, když hrál s Havířovem.

Mezi rekordní „plyšománie“ se řadí tradice v Calgary. V letošní sezóně uspořádali toto představení fanoušci týmu NHL Calgary Flames a juniorského celku Calgary Hitme. Při posledním počítání došli organizátoři k závratnému číslu 23 096 plyšáků. A to přišlo 17 tisíc diváků. „Neskutečně krásný moment,“ rozplýval se Cody Sylvester. Právě po jeho gólu pršely hračky z plyše.

Kdo odstartuje radost dětí v Třinci?

Reklama

Související témata: