Hlavní obsah

Žádný Taxisův příkop. Na dostihovém závodišti v Pardubicích se může hrát hokej

Konečné zúčtování skončilo v kladných číslech. Takový finanční ortel vynesl hokejovým Pardubicím zápas pod širým nebem, který se odehrál na plochodrážním stadiónu na Svítkově. „Dopadlo to dobře,“ vyjádřil se Zbyněk Kusý, generální manažer klubu, který neusíná na vavřínech. Nabízí nové místo pro další eventuální klání pod otevřenou oblohou. Dostihové závodiště, místo, kde žokej Váňa vyhrál sedmkrát Velkou pardubickou.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Josef Váňa (vlevo) vyhrál slavnou Velkou pardubickou sedmkrát. Teď by se na těchto mistech mohl hrát i hokej.

Článek

„Co se týče hotových peněz, tak jsme na svých. Co se týká barterů, tak jsme na tom pozitivně,“ dodal k účetnímu resumé ze Svítkova Kusý.

Utkání na začátku roku navštívilo 17 140 diváků. Padla rekordní návštěva české extraligy. Cifra z roku 1962 ale činí 18 500 fanoušků, tenkrát Spartak Sokolovo hostil ZKL Brno. Tato meta zůstala nepřekonána. Jenže toto prvenství nemusí trvat věčně.

Nebeský pohled na utkání Pardubic s Brnem, které se hrálo 2. ledna 2011 pod širým nebem.foto: Sport.cz/kovar@secar.cz

„Příště bych to udělal jinde, na dostihovém závodišti v Pardubicích. Jde zde cílová rovinka pod tribunou, která se k tomu nabízí, odpadly by nám i některé starosti. Na závodišti by byly vstupenky jen na stání, tribuny by stály metr od hokejové plochy. To by byl velký zážitek,“ řekl Sport.cz Kusý.

Podle jeho slov plán, který se jeví jako slibný. Ale kdy a s kým? Na to ještě nenastal vhodný čas.

„Vidím to jako nadějný projekt, jde o otevřenou variantu. Záleží také na soupeři. Dále bychom to řešili bohatším programem. Také bychom rádi do akce zatáhli veřejnost a celé bychom to avizovali pět měsíců dopředu, ne dva,“ naznačuje možnosti Kusý, který se ohrazuje, že některé vstupenky na Kometu Brno byly drahé - 1500 a 5000 korun. „Tyto lístky byly vyprodány za 48 hodin. V tomto žádný problém nebyl.“

Ale v extralize jsou i jiní možní adepti na další utkání pod otevřeným nebem. Slavia o této možnosti uvažovala, stejně tak i Brno. Náznaky projevil i Litvínov.

Oficiální prohlášení pardubického klubu
Na Svítkově (utkání s Kometou Brno hrané 2. ledna pozn. aut.) se nám osvědčil tým lidí, neměli jsme větší organizační problém. Jsme pyšní na to, že jsme měli možnost akci takovéhoto rozsahu pořádat jako první v novodobé historii samostatného českého sportu a mediální pokrytí projektu je srovnatelné s faktem získání titulu „Mistra republiky“.

Reklama

Související témata: