Hlavní obsah

Hruškův hattrick hokejistům Brna nestačil, v Třinci prohráli 4:6

TŘINEC

Čtyřmi góly v závěru zvrátili hokejisté Třince nepříznivě vyvíjející se souboj s Brnem ve 40. extraligovém kole a tápající Kometu doma udolali 6:4. Pět minut před koncem rozhodl David Květoň. Hostům nepomohl ani hattrick Radima Hrušky a jejich tragická série pokračuje; z posledních jedenácti zápasů vytěžili jen dva body.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký brankář Martin Vojtek (vlevo) padá po ataku Radka Procházky z Brna.

Článek

Třinec nezopakoval nedělní gólové tornádo z úvodu zápasu proti Vítkovicím, naopak Kometa zaskočila favorita hned z první akce: už po 27 sekundách si Hruška najel mezi kruhy na Kvapilův pas a švihem zavěsil.

Přesto se první část hrála v rytmu Ocelářů. Hosté přiložili pod třinecký kotel čtyřmi fauly, ale osm minut oslabení dokázali přestát bez úhony. Trvaj měl na kahánku především v 13. minutě: Polák pohotovou ranou z dálky zazvonil na tyčku a velkou možnost Květoně v posledním okamžiku zhatila brněnská obrana.

Kometa měla na gól mnohem nižší spotřebu šancí. V 18. minutě o sobě dala znovu vědět elitní řada, Hruška v dobré střelecké parketě nezazmatkoval a švihem nad Vojtkovo rameno trefil podruhé.

Domácí prolomili brněnskou obranu až v úvodu druhé třetiny. Peterek se natáhl po vyražené střele Hrabala a bekhendem puk zvedl přes Trvajův beton do sítě. A na osm minut přerušil zápas, protože diváci v rámci charitativní akce zasypali ledovou plochu stovkami plyšových hraček.

Varaďa se nemýlil

Dlouhé přerušení Ocelářům nevzalo vítr z plachet. Parádní sólo po něm sice vystřihl brněnský bek Stehlík, který brilantně proplul celým kluzištěm, ale přestřelil a soupeř prakticky z protiútoku srovnal. Peterek posunul před branku puk do jízdy Varaďovi, který zblízka nezaváhal.

Nápor Třince však zeslábl a vedení na stranu hostů vrátil v 30. minutě Veselý, který po nenápadné akci procedil puk za Vojtkova záda.

Do třetího dějství však domácí znovu vkročili velkým tlakem a během 57 sekund strhli poprvé v zápasu skóre na svou stranu. Bonk těsně před Trvajem tečoval ránu Krajíčka a na kotouč si Trvaj sáhl i při střele Hrni, ale v cestě do branky mu nezabránil.

I v obtížné situaci Brňané neklesli do kolen. Bodový zisk jim přiblížil střelecky disponovaný Hruška, který po další osvědčené spolupráci s Kvapilem zužitkoval přesilovku a dovršil hattrick.

Všechny tři body však zůstaly doma. Pět minut před koncem domácí potrestali čtyřminutové Malcovo vyloučení vítěznou trefou Květoně, který po závaru na brankovišti dorazil puk do sítě.

Brno už necelé tři minuty před koncem zariskovalo s hrou bez brankáře, ale ani při hře šest na čtyři už prohru neodvrátilo. Po dalším zbytečném vyloučení Malce naopak do prázdné klece skóroval Krajíček.

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 6:4 (0:2, 2:1, 4:1)
Branky a nahrávky: 22. Peterek (Hrabal, Hrňa), 25. Varaďa (Peterek), 43. Bonk (Krajíček), 44. Hrňa (Polanský), 55. D. Květoň (Hrabal, Bonk), 60. Krajíček - 1. R. Hruška (Kvapil), 19. R. Hruška (Kvapil, Jakub Svoboda), 30. Veselý (Širokovs, Stehlík), 48. R. Hruška (Kvapil, Bičánek). Rozhodčí: Hradil, Husička - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 5:10, navíc Malec (Brno) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4573.
Třinec: Vojtek - Krajíček, Seman, Hrabal, Zíb, Lojek, Hudec - D. Květoň, Polanský, M. Růžička - Hrňa, Peterek, Adamský - Polák, Bonk, Varaďa - McGregor, Koudelka, Zagrapan. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Brno: Trvaj - Protivný, Bičánek, Houdek, Stehlík, Mojžíš, Malec, Kempný - Jakub Svoboda, R. Hruška, Kvapil - Erat, Dopita, Dlouhý - Veselý, Širokovs, Hubáček - Huml, Brabenec, R. Procházka. Trenéři: Lubina a Číhal.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice