Hlavní obsah

Kladno vyhrálo v Mladé Boleslavi a uniklo jí na 13 bodů

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté třináctého Kladna zvítězili ve 40. kole extraligy na ledě poslední Mladé Boleslavi 4:3 a zvýšili svůj náskok před ní už na 13 bodů. Středočeské derby plné vyloučení a zvratů rozhodl v 47. minutě slovenský útočník Jiří Bicek. Vagnerplast vyhrál třetí z poslední čtyř zápasů, Bruslařský klub naopak už počtvrté za sebou vyšel naprázdno.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost hokejistů Kladna

Článek
Fotogalerie

První velkou šanci měla ve čtvrté minutě při Tomanově vyloučení Mladá Boleslav, ale osamocený Plodek Faltra nepřekonal. Potom hráli domácí 66 vteřin v oslabení tří proti pěti, sice odolali, ale před koncem klasické přesilovky dostal Kladno v sedmé minutě do vedení ránou od modré čáry Kameš. Důležité pro další vývoj zápasu bylo Macháčkovo vyloučení v polovině úvodní části.

Nejdříve sudí Hrubý s Turčanem neuznali branku kladenského Bicka pro Treilleho postavení v brankovišti a stále ještě v oslabení vyrovnal ve 12. minutě tečí Mikušovy střely Tvrdík. Za 57 vteřin už se domácí radovali z vedení, když Kuchlerovo vyloučení rychle potrestal Mikulík, k němuž se odrazil puk od zadního mantinelu po Hayově ráně.

Jaroslav Kalla z Kladna (druhý zprava) před mladoboleslavskou brankoufoto: Právo/Milan Malíček

Po faulech Divíška a Žabka na konci druhé třetiny měli hosté na 112 vteřin opět výhodu přesilovky pěti proti třem a využili ji po 19 sekundách druhého dějství, když rychlou kombinaci zakončil z mezikruží Kalla. Následovala řada trestů na obou stranách, přičemž domácí hráli v oslabení hned třikrát za sebou. Skóre se ale měnilo až v 37. minutě při Paterově pobytu na trestné lavici, kdy dotlačil puk za Faltra Bahenský. Kladnu se podařilo vyrovnat 48 vteřin před koncem druhého dějství díky Kuchlerovi.

Na začátku třetí třetiny minul po Marušákově nahození volný Štefanka pravou tyč odkryté Faltrovy branky a v 47. minutě otočil stav po Paterově přihrávce bombou z pravého kruhu Bicek. Kladno pak odolalo díky Faltrovi i v 76 vteřin trvajícím oslabení tří proti pěti a při plném počtu hráčů na ledě v 53. minutě na kladenském brankáři ztroskotal i Boháč. Stav už nezměnila ani závěrečná power play.

BK Mladá Boleslav - HC Vagnerplast Kladno 3:4 (2:1, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Tvrdík (Mikuš, Vrbata), 14. Mikulík (Hay, Mikuš), 37. Bahenský (Štefanka, Plodek) - 7. Kameš (Látal), 21. Kalla (Patera, Bělohlav), 40. Kuchler (Bicek), 47. Bicek (Patera, Kuchler). Rozhodčí: Hrubý, Turčan - Kis, R. Prchal. Vyloučení: 11:10. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 3890.
Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Marušák, Macháček, Žabka, Chaloupka, Lehikoinen - Nouza, Divíšek, Mikulík - Plodek, Štefanka, Bahenský - Tvrdík, Vrbata, Boháč - Hyka, Gajovský, Loskot. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.
Kladno: Falter - D. Růžička, Drtina, L. Procházka, Toman, Mrázek, Šmach, Kameš - Bicek, Patera, Kuchler - S. Treille, Kalla, Bílek - Látal, Bělohlav, Eberle - Valský, Stieler, Kotrla. Trenéři: Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata: