Hlavní obsah

Střelec Slavie Svoboda: Vzal jsem to na sebe a vyšlo to

LITVÍNOV

V Litvínově se poprvé v této extraligové sezóně zrodila v normálním čase remíza, prodlužovalo se a došlo až na samostatné nájezdy. V nich o dvoubodovém vítězství hokejistů Slavie nakonec rozhodl Tomáš Svoboda, kterým byl jediným úspěšným exekutorem při penaltovém rozstřelu. Kromě vítězného gólu na 3:2 si připsal i dvě asistence u obou branek v průběhu utkání a stal se hrdinou zápasu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Svoboda ze Slavie (vlevo) se raduje se svými spoluhráči z branky.

Článek

„Míra Kopřiva chytá nájezdy skvěle a věřili jsme si, že nám pomůže. A že někdo z nás skóruje a střetnutí zvládneme. Gól mohl dát už při první penaltě Michal Vondrka. Chyběl mu kousek, když jeho ránu zastavila tyčka. Tak jsem to vzal na sebe,“ líčil Svoboda. „Člověk vždycky hledá nějakou skulinku v brance. Váhal jsem mezi střelou a kvalitní kličkou. Jsem rád, že to tam prošlo, i když trošku se štěstím. Moc jsem puk netrefil, ale přece jen skončil v síti,“ povídal strůjce vítězství Slavie.

„Cítil jsem se dobře. Nedělali jsme zbytečné chyby a nedali jsme Litvínovu šanci, aby naše případná zaváhání potrestal. Takže se zápasem jsem moc spokojený,“ kýval hlavou Svoboda.

A cenil si toho, že Slavia neklesla do kolen ani po laciném prvním inkasovaném gólu pět sekund před koncem první třetiny. „Od té doby jsme ale hráli s chutí a věděli jsme, že máme před sebou ještě minimálně čtyřicet minut na to, abychom nepříznivý stav otočili,“ dodal Svoboda.

Svoboda mě přechytračil, uznal Jaroslav Hübl

Litvínovský gólman Jaroslav Hübl považoval výsledek za ztrátu: „Bod z domácího ledu je pro nás málo. Dostali jsme dva góly z prostoru brankoviště. Tenhle nešvar nás trápí celou sezónu a nedaří se nám jej odstranit. Aspoň, že jsme za stavu 1:2 vyrovnali a neodešli jsme úplně s prázdnou.“

A jak hodnotil samostatné nájezdy? „Naše kluky jsem při nich neviděl, soustředil jsem se na to, až půjdu do branky. Bohužel gól nedal ani jeden z naší trojice nájezdníků. Slavia byla šťastnější, Svoboda mě trochu přechytračil,“ pokrčil rameny Jaroslav Hübl.

„Počasí venku ovlivnilo kvalitu ledu, který byl měkký. V bojovném zápase výborně zachytal Jarda Hübl, penalty už byly loterií,“ konstatoval litvínovský trenér Robert Reichel.

Reklama

Související témata: