Hlavní obsah

Hruška z hattricku velkou radost neměl, Kometa zase prohrála

TŘINEC

Ani hattrick Radima Hrušky nepomohl hokejistům Brna zlomit nelichotivou sérii jedenácti zápasů bez tříbodového vítězství. Šestadvacetiletý útočník dal v letošní sezoně už devatenácti branek, ale Kometa dále kráčí od jednoho neúspěchu k druhému a propadá se tabulkou.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Útočník Brna Radim Hruška před Peterkem z Třince

Článek

I v Třinci měli Brňané našlápnuto k výhře. Vedli 2:0 a ještě na začátku poslední třetiny 3:2. Jejich tříbodový sen však Oceláři rozmetali čtyřmi trefami.

"Je to už naše obehraná písnička. Odehrajeme výbornou první třetinu, vedeme 2:0, ubráníme čtyři oslabení a asi se uspokojíme. Začneme zbytečně vymýšlet, komplikovat si hru na jejich útočné modré čáře. Chodili nám do brejků a využívali je," konstatoval Hruška.

Kometa se po výtečné první polovině sezony sune do spodních pater tabulky. Z posledních jedenácti zápasů desetkrát nebodovala, pouze ve Vítkovicích dokázala vybojovat výhru 3:2 v nájezdech.

"Máme dobré začátky, ale hraje se šedesát minut a my hrajeme vždycky jen čtyřicet. Místo, abychom puky dávali rychle od sebe, zbytečně si s tím hrajeme v našem útočném pásmu. Trvá to už přes měsíc. Už je to ubíjející," láteřil Hruška, který si ve výsledkově bídných časech vylepšuje alespoň osobní statistiky. Na kontě má 19 gólů a 20 asistencí a dvanáct kol před koncem základní části už výrazně překonal své dosavadní extraligové rekordy.

Brněnské trápení nápadně připomíná loňskou sezonu, kdy měla Kometa katastrofální úvod soutěže. "Opakuje se loňská sezona akorát s pozdějším datem. Snad už se to obrátí. Musíme něco ubojovat, pomoct gólmanům, i kdybychom měli vyhrát 1:0," řekl Hruška.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín