Hlavní obsah

Kladenský Patera varuje, že v boji o baráž ještě není rozhodnuto

MLADÁ BOLESLAV

Třemi asistencemi pomohl kapitán Kladna Pavel Patera k důležitému vítězství na ledě hokejistů Mladé Boleslavi v souboji týmů za dna extraligové tabulky. Třinácté Kladno tak na startu závěrečné čtvrtiny základní části uteklo soupeři v boji o únik baráži na třináct bodů. Přesto je ale Patera přesvědčený, že zdaleka není nic rozhodnuté.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kapitán hokejistů Kladna Pavel Patera

Článek

"My to nebereme tak, že to byl klíčový zápas. Body jsou samozřejmě důležité a hodně to také pomůže psychice, ale zdaleka není nic hotové," řekl novinářům Patera. Do konce základní části zbývá 12 kol, stejný počet zápasů je na programu ve skupině o 11.- 14. místo. Tam oba celky míří a čekají je v ní ještě další čtyři vzájemné zápasy.

"Sezona je ještě strašně dlouhá. Hraje se ještě o nějakých sedmdesát bodů a to je strašně moc. Stačí vypustit jeden týden a srovná se to. Boleslav se může nakopnout," varuje Patera, jehož tým s Bruslařským klubem v úvodním kole prohrál, ale pak ve vzájemných kláních třikrát naplno bodoval.

Dnešní duel provázela řada faulů a sudí Tomáš Turčan a Milan Hrubý udělili celkem 21 dvouminutových trestů. "Možná, že to bylo dobře, že nepustili volnější metr a pískali všechno. Oběma šlo o hodně," prohlásil olympijský vítěz z Nagana a čtyřnásobný mistr světa.

Jeho tým vstřelil v přesilovkách dvě branky, ale také při jedné své početní výhodě inkasoval. Mladoboleslavští se trefili také dvakrát v přesilovce, ale Kladno obrat v utkání zvládlo ve hře pěti proti pěti. U obou tref byl také Patera, když si připsal asistenci jak při trefě Jiřího Kuchlera, tak i Jiřího Bicka, který v 47. minutě rozhodl.

"Ve třetí třetině se čekalo, kdo dá první gól. My jsme se snažili hrát poctivě zezadu s tím, že nám snad vyjdou nějaké brejky. A to se povedlo. Pro Boleslav je to samozřejmě složité. Měla před zápasem deset bodů ztrátu, možná byla trošku nervóznější, ale my jsme dělali taky zbytečné chyby," dodal Patera.

Reklama

Související témata: