Hlavní obsah

Liberec díky smršti ve třetí třetině přestřílel Zlín 7:5

LIBEREC

Hokejisté Liberce porazili ve 40. kole extraligy Zlín 7:5. Domácí sice po druhé části prohrávali 2:3, ale smrští ve třetím dějství, které opanovali poměrem 5:2, duel zcela otočili. Individuálními výkony se v dresu Bílých Tygrů zaskvěli kapitán Petr Nedvěd a další útočník Jaroslav Kudrna, kteří si shodně připsali po třech bodech za dvě branky a asistenci.

Článek

Do utkání vstoupili lépe hosté a hned ve třetí minutě měli první velkou šanci utkání, ale Míka poslal svůj projektil do pravé tyče liberecké branky. Uběhlo však několik sekund a radovali se Severočeši - Kudrna přebruslil zlínského obránce a střelou nad vyrážečku překonal Dubu.

V osmé minutě se mohli Bílí Tygři prosadit podruhé, ale Podkonický nedokázal usměrnit Bartovičův pas do branky. Hosté kontrovali šancí v oslabení, když Sýkora ujel domácí obraně, ale střelou mezi nohy na Pince nevyzrál. V 18. minutě tentýž hráč už byl v zakončení díky bekhendové kličce úspěšný, když jej Sivák nalezl úplně volného před Pincem.

I do druhé třetiny vstoupili hosté lépe než domácí a brzy se dočkali i zaslouženého vedení. Pinc střelu Holíka vyrazil pouze před sebe, tam si jej našel Vlach, který již neměl problém zamést puk za záda domácího brankáře. Zlínští v aktivitě nepolevili a dále se tlačili před Pince. V 28. minutě našel Rachůnek nekrytého Balána, ale Pinc si s jeho nepříliš tvrdým pokusem poradil.

Dubu překonal Víšek

Domácí udeřili v půli zápasu. Hunkes našel před brankou volného Víška, jenž překonal Dubu střelou pod horní tyčku. V 34. minutě diváci viděli první využitou přesilovku zápasu. Pinc pouze vyrazil Rachůnkovu střelu na hůl Důrase, jenž dotlačil puk z brankovou čáru.

Do třetího dějství ovšem vstoupili domácí jako polití živou vodou a během 28 sekund skóre otočili. Nejprve se na začátku 42. minuty prosadil Nedvěd, když skrytou střelou nedal Dubovi šanci. Hned nato Hořava nalezl Bartoviče, jenž tvrdou střelou zvrátil vývoj duelu. Hosté se však brzy dokázali vrátit do zápasu. Rachůnek využil zmatku v liberecké obraně a znovu dramatický duel srovnal.

Hra se dále přelévala z jedné strany na druhou a oba brankáři měli co dělat, aby udrželi naděje svého týmu na bodový zisk. S přibývajícím časem se do zakončení více tlačili domácí, ale Duba dobrými zákroky dlouho hájil svůj tým před pohromou.

Překonat jej dokázal až střelou švihem liberecký Bartovič, jehož ránu navíc ještě tečoval Víšek. O pár chvil později zvýšil na 6:4 Kudrna, jenž využil přečíslení zlínské obrany. Hosté ale závěr nezabalili a ještě dokázali snížit na rozdíl jediné branky. Definitivně tak o výsledku rozhodl až střelou do prázdné branky při power play soupeře Nedvěd.

Bílí Tygři Liberec - PSG Zlín 7:5 (1:1, 1:2, 5:2)
Branky a nahrávky: 3. Kudrna (Nedvěd, Pavlů), 30. Víšek (Hunkes), 42. Nedvěd (M. Hořava), 42. Bartovič (M. Hořava), 56. Bartovič (Podkonický), 58. Kudrna (Čakajík), 59. Nedvěd (Kudrna) - 18. T. Sýkora (Sivák, Kubiš), 24. Roman Vlach (Holík), 34. Důras (Rachůnek), 44. Rachůnek (Důras), 59. Holík (Ondráček, Roman Vlach). Rozhodčí: Blecha, Homola - Bryška, Dřínovský. Vyloučení: 9:9, navíc Vak (Liberec) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5254.
Liberec: Pinc - Čakajík, Hunkes, Moravec, Trončinský, Výtisk, Pavlů, Kolmann - Kudrna, Nedvěd, Dušek - M. Hořava, Vak, Klimenta - Víšek, Podkonický, Bartovič - Ondřej, Urban, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Zlín: Duba - Linhart, Hamrlík, Galvas, Matějíček, Řezníček, Grof, Míka, Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Rachůnek, Balán, Důras - Kubiš, T. Sýkora, Sivák - Holík, Roman Vlach, Ondráček. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.

Reklama

Související témata: