Hlavní obsah

Liberec potvrdil domácí formu a rozdrtil Karlovy Vary 7:1

LIBEREC

Hokejisté Liberce rozdrtili v 41. kole extraligy Karlovy Vary 7:1 a počtvrté za sebou doma naplno bodovali. Bílí Tygři tak nadále atakují čelo tabulky, naopak osmá Energie má v boji o play off před jedenáctou Plzní náskok už jen pěti bodů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Miloslav Hořava (vlevo) a Tomáš Klimenta z Liberce se radují z gólu.

Článek

Od prvních chvil zápasu mohli diváci vidět hru nahoru dolů a šance střídala šanci. Do té první velké se dostal Bartovič po pasu Podkonického, ale Sáblík stačil sklapnout betony včas. Hosté kontrovali akcí, na jejímž konci byl zakončující Čutta, ale pokus karlovarského obránce zastavila levá tyč Pincovy branky. Liberečtí však dále pokračovali v aktivní hře a dále zaměstnávali hostujícího brankáře.

Jeho neprůstřelnost skončila v 11. minutě, kdy se Kudrna obtočil kolem karlovarské branky a zasunul puk za bezmocného Sáblíka. Hosté mohli vyrovnat ve své přesilovce, ale Tomáš Klíma nedokázal usměrnit do branky střelecký pokus Rohana. V závěru třetiny měli šance postupně Moravec, Nedvěd a Trončinský, ale ani jeden nevyzrál na karlovarského brankáře.

Nástup do druhého dějství vyšel domácím skvěle. Už v první minutě se Bartovič odhodlal ke střele od modré čáry, která prošla až za Sáblíkova záda. V 25. minutě se domácí radovali znovu, když Podkonický našel volného Hořavu, jenž střelou mezi betony překonal karlovarského brankáře. O pár vteřin později byla hrůzostrašná pětiminutovka pro karlovarský tým dokonána, když Vantuch našel mezírku mezi Sáblíkovými betony.

Domácí postupem času zcela ovládli hru a dále se tlačili před karlovarského strážce branky. Ten se pak vyznamenal proti zakončujícímu Bartovičovi. Dorážející Podkonický pak jen orazítkoval tyč. Těsně před závěrem třetiny však domácí postihla špatná zpráva, když hřiště musel opustit na nosítkách obránce Výtisk.

I vstup do třetího dějství se libereckým vyvedl náramně. Moravec našel Hořavu a ten si kličkou vychutnal Sáblíka. O dvě minuty později se poprvé v zápase dočkali i hosté, když Pech poslal puk pod horní tyč Pincovy branky. Naději hostů na zkorigování výsledku vzal v půlce třetí třetiny Ondřej, který po nahrávce Špačka prostřelil Sáblíka. V závěru se zápas spíše dohrával a diváci mohli aplaudovat sedmému gólu v karlovarské brance, který domácí dal v dvojnásobném oslabení kapitán Nedvěd.

Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 7:1 (1:0, 3:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 11. Kudrna (Nedvěd, Hunkes), 21. Bartovič (Trončinský, Čakajík), 25. M. Hořava (Podkonický, Bartovič), 26. Vantuch (Špaček, Ondřej), 42. M. Hořava (Moravec), 50. Ondřej (Špaček), 56. Nedvěd (Hunkes) - 44. Pech (Dobroň). Rozhodčí: Fraňo, Smitka - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5447.
Liberec: Pinc - Čakajík, Hunkes, Moravec, Trončinský, Výtisk, Pavlů, Holub - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Víšek, Vak, Klimenta - Bartovič, Podkonický, M. Hořava - Ondřej, Vantuch, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Karlovy Vary: Sáblík - Nosek, Čutta, Gřegořek, Dobroň, M. Rohan, Sloboda, Prošek, Kokko - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Skladaný, Pech, Zaťovič - T. Klíma, Melenovský, Dej - Sailer, Vachovec, L. Klíma. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: