Hlavní obsah

Sparta vyhrála v Kladně a živí naděje na play-off

KLADNO

Hokejisté Sparty vyhráli v 41. kole extraligy na ledě předposledního Kladna 4:2 a oživili své naděje na účast v play off. Po čtvrteční výhře nad Pardubicemi dvanáctí Pražané podruhé za sebou naplno bodovali a přiblížili se desátému Litvínovu na rozdíl devíti bodů. Dvakrát se za vítěze trefil Michal Broš, důležitou čtvrtou branku Sparty vstřelil v 38. minutě dokonce v oslabení tří proti pěti Petr Ton.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Autor čtvrtého gólu Sparty Petr Ton (čelem) se raduje se spoluhráčem Michalem Brošem. Kladnu dali gól při dvojnásobném oslabení!

Článek

Kladno chtělo zopakovat vítězství z prvního vzájemného souboje na domácím ledě v této sezoně a na začátku měli možnost hrát dvě přesilové hry, ale sparťanská defenzíva v čele s gólmanem Pöpperlem pracovala dobře. Hosté se mohli dostat do vedení při šanci Kafky, který v Kladně na začátku sezóny hostoval, ale brankář Falter byl na místě.

Kladenský gólman však přece jen kapituloval ve 14. minutě po spolupráci exkladenského Tona s Brošem. O dvě minuty později Broš přidal i druhý gól, když se elegantně zbavil obránců a s úhlu prostřelil Faltra. V 18. minutě prakticky ze stejné pozice přesně zamířil Bartánus a Falter přenechal své místo v brance Cikánkovi.

Nový strážce kladenské branky se dvakrát blýsknul na začátku druhé části hry, kdy po dalších chybách v kladenské defenzivě na něj jel dvakrát sám Bartánus. V polovině zápasu se dočkali domácí snížení, když se prosadil z dorážky Bělohlav.

Rozhodující okamžik zápasu nastal ve 38. minutě. Středočeši měli 21 vteřin výhodu dvou hráčů na ledě, ale po hrubé chybě obrany ujela Broš s Tonem, který upravil na 4:1. Domácí ještě 43 vteřin před koncem druhé části opět snížili na rozdíl dvou branek díky Kamešově trefě, ale sparťané si v závěrečné části náskok pohlídali. V závěru měl největší kladenskou šanci Bílek, ale Pöpperleho nepřekonal.

HC Vagnerplast Kladno - HC Sparta Praha 2:4 (0:3, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 32. Bělohlav (Eberle), 40. Kameš (Kalla, Bílek) - 14. Broš (Ton, Philipp), 16. Broš (Ton, Jan Hanzlík), 18. Bartánus (Jan Hanzlík), 38. Ton (Broš). Rozhodčí: Minář, Trombík - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3822.
Kladno: Falter (18. Cikánek) - D. Růžička, Drtina, L. Procházka, Toman, Kameš, Mrázek, Šmach - Bicek, Patera, Kuchler - S. Treille, Kalla, Bílek - Látal, Bělohlav, Eberle - Valský, Stieler, Kotrla. Trenéři: Tatíček a Kopecký.
Sparta: Pöpperle - Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, Gulaši, O'Brien, Husák - Ton, Broš, Hromas - Kratěna, Výborný, Bartánus - Smoleňák, Luňák, Koreis - Žalčik, Kafka, Karpov. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.

Reklama

Související témata: