Hlavní obsah

Sedláček se vrátil z druhé koleje na hlavní. Všechno je o hlavě, říká gólman

PRAHA

Poprvé od 7. prosince 2010 dostal důvěru od začátku zápasu. V neděli si zlínský hokejový brankář Jakub Sedláček připsal výhru, vychytal Slavii v nájezdech. Tým, který je v této statistice nejlepší v celém ročníku probíhající extraligy. Čtyři výhry měli sešívaní na kontě, až Sedláček je sesadil ze sedla. "Dal bych si dvě minus,“ zhodnotil s úsměvem svůj výkon gólman Zlína.

Foto: Milan Malíček, Právo

Slávista Svoboda překonává zlínského Sedláčka.

Článek

V první třetině si přitom připsal jen čtyři zákroky. Trochu studený návrat. „Cítil jsem se strašně. Pak se to trochu zvedlo, začal jsem si věřit,“ přiznal dvacetiletý gólman.

Zlín v pátek prohrál v Liberci, inkasoval sedm gólů. Zůstal pod Ještědem, trénoval a v neděli získal dva body na Slavii. „Jsem spokojený, po dlouhé době jsem byl zase v zápasovém rytmu. Za dva body jsme rádi, kluci přechodili chřipku, já taky,“ přiznal Sedláček.

Zlínští vedli o dvě branky, ale v poslední minutě domácí vyrovnali. „Sil moc nebylo,“ řekl o prodloužení a nájezdech vítězný gólman.

Sedláček v minulé sezóně patřil v extralize mezi nejvytíženější muže v masce. Byl jistota, měl seběvědomí. Ale v průběhu tohoto ročníku do klubu přišel Tomáš Duba. Role se otočily. „Je to těžké na psychiku, pro mě to je poprvé, co jsem takto seděl, ale člověk se s tím musí vyrovnat po svém. Každý sice říká, ať si z toho nic neděláte, ale stejně méně spíte. Je to ve vás, záleží na hlavě,“ nezakrýval horší časy zlínský gólman.

Střelci dostávají náskok 13:0, hraje se do dvaceti 

Právě on patří mezi nejúspěšnější v lapání nájezdů. Slavia v této sezóně čtyřikrát v této loterii vyhrála, až v neděli doma narazila.

„Máme dobré střelce, stačí něco chytit, člověk si musí věřit, důležitá je hlava, ta musí být na místě,“ prozradil možný recept na úspěch Sedláček. Nájezdy ve Zlíně trénují. Hrají třeba do dvaceti, střelci vedou 13:0.

A jaký si nadějný gólman vyslechl verdikt po utkání od trenéra Zdeňka Venery? „Nic neříkal, on se nevyjadřuje, nechává to na později. Třeba, aby mu vychladla hlava, aby někoho neseřval, ale to je správné,“ ukončil debatu Sedláček a pelášil do autobusu. Byl totiž poslední.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice