Hlavní obsah

Pardubice proti Třinci ukončily čekání na výhru v domácí hale

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic zdolali v 41. kole extraligy Třinec 3:2 po samostatných nájezdech a slavili výhru v domácí ČEZ Areně poprvé od 2. prosince, kdy porazili Spartu. Mezitím na vlastním ledě čtyřikrát prohráli a uspěli jako domácí tým mezitím jen 2. ledna v duelu pod širým nebem ve Svítkově proti Brnu. Třinec se i přes prohru udržel v čele tabulky.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Zleva třinecký brankář Peter Hamerlík a pardubický Tomáš Zohorna.

Článek

Domácí byli na začátku aktivnější a v 10. minutě při vyloučení Krajíčka zachránila hosty po střele útočníka Koláře tyčka za zády Hamerlíka, což musel potvrdit videorozhodčí. Domácí byli blízko vedoucí brance i ve 13. minutě, ale Pineault pálil těsně vedle. Pak měli velkou příležitost skórovat Starý s Rákosem, ale v obou případech jim před Hamerlíkem kotouč přeskočil hokejku. Třinec měl velkou šanci při vlastním oslabení v 18. minutě, ale Zíba bravurně vychytal Růžička.

Jestliže úvodní dvacetiminutovka góly nepřinesla, ve druhé třetině se jich diváci už dočkali. Ve 22. minutě po čtyřech vteřinách přesilovky vrátil Hrabal na led vyloučeného Kočího. Proti dělovce třineckého beka neměl pardubický gólman šanci. Brankář Růžička se zaskvěl ve 27. minutě, kdy reflexivně kryl prudkou střelu Lojka. Ve 31. minutě vyrovnal útočník Kolář, který v početní výhodě tečoval Píšovu střelu do Hamerlíkovy branky.

O půl minuty později Polanský vrátil Třinci vedení a umožnili mu to domácí zbytečným zazmatkováním před vlastní brankou. Jenže o dalších 30 vteřin bylo znovu vyrovnáno. Obránce Píša si v útočném pásmu najel zprava do levého kruhu a prudkou střelou překonal Hamerlíka. Oba celky pak přidaly na tempu a hrál se znovu rychlý a bojovný hokej. Pardubické hráče vyrovnávací branka nabudila do ještě většího útočného úsilí, hosté se ale rychlými protiakcemi snažili Eaton zaskočit.

Třetí třetinu zahájili domácí přesilovkou při vyloučení Varadi, naložili s ní ale velmi špatně. O něco lépe si vedli ve 44. minutě, kdy sice při Koudelkově pobytu na trestné lavici dopravili kotouč za Hamerlíkova záda, ale sudí branku neuznali pro postavení útočícího hráče brankovišti. Třinecký gólman podržel svůj tým ve 47. minutě, kdy bravurně zmařil Mezeiovu dělovku od modré čáry.

Pardubičtí v této fázi zápasu měli více ze hry, byli důraznější a v útočném pásmu domácích to vřelo. Třinečtí se bránili i za cenu faulů, ale pardubické přesilovky byly bezzubé a domácí tak promarnili šanci jít do vedení. V 55. minutě byli blízko vedení hosté, když po akci prvního třineckého útoku zachránil situaci na brankové čáře Růžička. Protože permanentní tlak Pardubic byl gólově jalový, dospělo utkání do prodloužení I v něm pokračoval pardubický nápor, kterému hosté odolali a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V rozstřelu se prosadil jen pardubický střelec Starý.

HC Eaton Pardubice - HC Oceláři Třinec 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 2:2, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 31. Kolář I (Píša), 32. Píša, rozhodující sam. nájezd Starý - 22. Hrabal (Peterek, Adamský), 32. Polanský (M. Růžička, D. Květoň). Rozhodčí: Homola, Pešina - Barvíř, Kalivoda. Vyloučení: 3:7, navíc Hudec (Třinec) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 8425.
Pardubice: M. Růžička - Nakládal, Kaberle, Píša, Kočí, Jillson, Mezei, Kolář II - Bartek, Koukal, Rákos - Kolář I, Špirko, Starý - Pineault, Zohorna, Radil - Buchtele, Nahodil, Kousal. Trenéři: Jandač a Hynek.
Třinec: Hamerlík - Seman, Krajíček, Zíb, Hrabal, Lojek, Hudec, od 21. Štach - D. Květoň, Polanský, M. Růžička - Hrňa, Peterek, Adamský - Varaďa, Bonk, Polák - Zagrapan, Koudelka, McGregor. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata: