Hlavní obsah

Zlín porazil Kladno, Sedláček slavil první nulu v sezóně

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili v úterním 42. kole extraligy Kladno 3:0 a udrželi se na čtvrtém místě tabulky. Brankář Jakub Sedláček poprvé v sezoně udržel čisté konto, gólově se na výhře domácích podíleli Jan Švrček, Michal Důras a Tomáš Sýkora.

Článek

Úvod zápasu přinesl vlažnější hokej. Do první větší šance se dostal Rachůnek, jehož střelu chytil brankář Cikánek do náruče. Prvním vyloučeným hráčem byl v 5. minutě hostující Mrázek. Elitní zlínský útok uzamknul bránící čtveřici, d dobré příležitosti vystřelil Hamrlík, kladenskému gólmanovi kotouč vypadl, ale nikdo z domácích se k dorážce nedostal.

Následně si v první početní výhodě zahráli hosté, když na trestnou lavici putoval Lučka. Při jeho vyloučení se po střele Kameše dostal k dorážce Stieler, který ale zamířil pouze do betonů brankáře Sedláčka.

Ve druhé přesilovce domácích v dobré šanci vystřelil Linhart, ale jeho tvrdá střela skončila v lapačce brankáře Cikánka. Na opačné straně v dobré příležitosti vystřelil Patera. Kladenský kapitán ale svoje mířidla neseřídil přesně a puk poslal jen do zadního hrazení. Ke konci úvodní dvacetiminutovky v oslabení po chybě Kameše ujel Rachůnek, který ale kladenského brankáře nepřekonal.

Již na začátku druhé třetiny si domácí celek opět zahrál přesilovou hru a čtvrtou početní výhodu bleskově využil, když skóre zápasu otevřel Švrček. Poté Látal nadvakrát neuspěl proti brankáři Sedláčkovi.

Další dramatický moment nastal ve 33. minutě. Hostující obránce Drtina zastavil rozjetého Důrase nedovoleně, rozhodčí nařídil trestné střílení. Jeho exekutorem se stal samotný Důras, který střelou mezi betony gólmana Cikánka navýšil vedení Zlína. V poslední minutě druhé části Stieler zblízka u pravé tyčky nepřekonal zlínského brankáře.

Ve třetí třetině se Kladno o možnost udělat něco s nepříznivým vývojem zápasu samo připravilo vlastní nedisciplinovaností. Na začátku poslední třetiny mohl zvýšit náskok Zlína Sivák. Domácí útočník při Paterově trestu ale jen orazítkoval beton kladenského brankáře. Po polovině závěrečného dějství udeřili hokejisté Zlína potřetí. Obránce Řezníček přesným pasem nahrál Sýkorovi, který se nemýlil.

Necelé čtyři minuty před koncem utkání mohl pokazit čisté konto brankáři Sedláčkovi Kuchler. Zlínský brankář mu ale v jeho úmyslu zabránil, když jeho střelu chytil do lapačky.

PSG Zlín - HC Vagnerplast Kladno 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 21. Švrček (Galvas, Důras), 33. Důras z trest. střílení, 51. T. Sýkora (Řezníček). Rozhodčí: Hodek, Souček - Jílek, Jindra. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:0. Diváci: 3984.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Galvas, Švrček, Řezníček, Grof, Míka, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - I. Rachůnek, Balán, Důras - Kubiš, T. Sýkora, Sivák - Holík, Roman Vlach, J. Ondráček. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.
Kladno: Cikánek - Drtina, Kameš, D. Růžička, Toman, Mrázek, Šmach, L. Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - Rudovský, Melka, Bílek - M. Látal, Stieler, Bělohlav - Valský, Knotek, Eberle. Trenéři: Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata: