Hlavní obsah

Karlovy Vary po výhře nad Pardubicemi posílily pozici v desítce

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů zdolali v úterním 42. kole extraligy Pardubice 4:1 a po pětizápasovém čekání na plný bodový zisk posílili svou pozici v desítce pro play off. Na osmé pozici má Energie, která kvůli klesající finanční podpoře od města hrozí stěhováním z KV Areny, před nově jedenáctým Litvínovem náskok šesti bodů. V brance Karlových Varů si připsal výhru při svém extraligovém debutu Tomáš Závorka.

Článek

Před utkáním fanoušci Karlových Varů podepisovali petici za zvýšení podpory od města a brzy po startu utkání slavili vedení. Hned po 14 vteřinách byl vyloučen hostující Rákos a za dalších osm sekund už se vracel na led, protože výhodu domácí rychle zužitkovali. Po vhazování zůstal za pardubickou obranou osamocený a po Kumstátově přihrávce blafákem do forhendu překonal gólmana Růžičku. Při Košťálově trestu prověřil na druhé straně Starý Závorku, který při absenci nemocného Mensatora dostal přednost před Sáblíkem.

Druhou početní výhodu ale už Eaton využil, když při Dejově trestu tečoval Mezeiovu střelu od modré čáry Špirko. Za dvě minuty autor vyrovnávací branky střílel z mezikruží, ale Závorka zasáhl lapačkou. Stav už v úvodním dějství nezměnila ani série vyloučení, která vyústila v přesilovku domácích. Stejně tak početní výhoda Pardubic na přelomu prvního a druhého dějství, kdy Závorku nepřekonal ještě před pauzou Starý a po ní ani z dorážky Semorád.

Vzápětí slavili domácí opět vedení, když z rohu našel mezi kruhy Zaťovič Deje a Růžička byl proti jeho ráně bezmocný. I díky dvěma následným přesilovkám se Energie postupně dostávala do tlaku, ale v největších šancích neuspěli po Zaťovičově střele z dorážky Pech a potom po závaru Sailer.

Pardubice mohly srovnat stav při Pechově trestu, ale Závorka zasáhl proti obránci Kolářovi a Koukal minul branku. V 39. minutě po střetu obou kapitánu u mantinelu skončil zápas pro Skuhravého, který trefil do hlavy Koukala a po deseti minutovém trestu za nesportovní chování z úvodního dějství pro něj trest na dvě plus deset minut znamenal předčasný odchod do sprch.

Hosté byli nejblíže k vyrovnání ve 48. minutě, kdy útočník Kolář trefil z mezikruží tyč. Za dvě minuty pojistila Energie vedení, když Tomáš Klíma zpoza branky našel před brankovištěm Skladaného, který zamířil přesně. Za 67 vteřin si spravil chuť po předchozí nevyužité šanci Kumstát a Západočeši po pěti duelech, v nichž získali jen čtyři body, tentokrát dokráčeli k plnému zisku.

HC Energie Karlovy Vary - HC Eaton Pardubice 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. Skuhravý (Kumstát), 23. Dej (Zaťovič), 50. Skladaný (T. Klíma, Kuběna), 51. Kumstát (Dobroň) - 9. Špirko (Mezei, Starý). Rozhodčí: Lacina, Turčan - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 8:8, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 2839.
Karlovy Vary: Závorka - Nosek, Čutta, Dobroň, Gřegořek, Sloboda, M. Rohan, Přindiš, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Skladaný, Pech, Zaťovič - Sailer, Dej, Kuběna - L. Klíma, T. Klíma, T. Rohan. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.
Pardubice: M. Růžička - Kolář II, Kaberle, Píša, Kočí, Nakládal, Mezei, Jillson - Bartek, Koukal, Rákos - Kolář I, Špirko, Starý - Pineault, Zohorna, Buchtele - Kousal, Nahodil, Semorád. Trenéři: Jandač a Hynek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články