Hlavní obsah

Plzeňský hrdina Duda vrátil Indiánům po dvou měsících play-off

Přesně dva měsíce trvala stíhací jízda hokejistů Plzně: V kauze „registračky“ přišla 19. listopadu o 19 bodů, propadla se ke dnu tabulky. Zmar. Po jedenadvaceti zápasech se 18. ledna posunula na desátou příčku, ta zaručuje předkolo vyřazovacích bojů. Naděje. Hlavní slovo ve 42. kole měl Radek Duda, vstřelil dva góly a Indiáni porazili Spartu 2:0.

Foto: Petr Eret, ČTK

Hokejisté Plzně Martin Straka (vpravo), Radek Duda (uprostřed) a Nicholas Johnson se radují z branky.

Článek

Radku, mohl jste vstřelit hattrick, mrzí vás, že jste nakonec neuspěl? Šance byla, ale kdybych neměl dřevěný ruce. Moc jsem to uspěchal. Bohužel, špatně jsem si to připravil.

Jste desátí, co zdobí váš tým? Máme morálku a vůli. Cítím to z hráčů a trenérů. Jdeme za svým cílem, jsme na dobré cestě.

Jsou zápasy proti Spartě pro vás ještě vyhecované? Už ne. Bóža (obránce Modrý) mi připomínal, že jsem tam byl, ale že mě nechtěli, to je minulost (úsměv).

Po utkání vás fanoušci vyvolávali, jak vám bylo? Ve své profesionální kariéře jsem něco takového nezažil, to jsou momenty, které do smrti nezapomenu. Moc si toho vážím a cením. Tohle mi zůstane do konce života, pro tohle se sport dělá. Je to takové zadostiučinění za práci, kterou tu člověk odvádí. Plzeň je hokejové město, pamatuji si první okamžik, když jsem sem přišel. Dá se říci, že Plzeň mě přivedla do hokejového světa.

Před dvěma týdny jste na tom nebyli dobře, teď máte šest výher v řadě, co se změnilo? To byla jednoduchá matematika, jestli jsme se chtěli poprat o desítku, tak jsme museli udělat šňůru vítězství. Musím říct, že Hořča (brankář Horčička) začal chytat fantasticky, my začali lépe bránit. Navlékáme jeden korálek za druhým. Možná to vyzní špatně, ale potřebovali jsme někoho, kdo chytne černou sérii, to se stalo Brnu. Čím více týmů bude hrát o play-off, tím to bude zajímavější pro nás i lidi. Více budou hrát nervy.

Jak blízko je play-off?

Nejdříve to vypadalo, že se bude rozhodovat mezi námi a Litvínovem, ale teď tam jsou čtyři týmy. Ještě je tu deset kol, třicet bodů. Pokud někdo chytne černou sérii, tak tam může spadnout.

Před plzeňskými fanoušky odehrajete už jen jeden zápas, potom se vracíte z hostování do Chomutova. Myslíte už na to? Tak nepřemýšlím, žiju den ode dne. Užívám si každého okamžiku tady. To je jako když vyhrajete ve sportce.

Reklama