Hlavní obsah

Laxnost vzala Spartě body. Jsme na hraně, nemůžeme couvnout, tvrdí Ton

Velký nádech neproběhl, hokejová Sparta nepřidala rychlost v získávání bodů, které potřebuje pro svůj plán - dostat se do desítky pro play-off. V úterý prohrála v Plzni a vysněná meta je opět o kus dále. Další nápor na nervy, další propad sebevědomí. Tým vedený Miloslavem Hořavou nedokázal vstřelit gól. Nyní na předkolo vyřazovacích bojů ztrácí deset bodů.

Foto: Petr Eret, ČTK

Hokejisté Plzně oslavují gól vstřelený Spartě.

Článek

„Naším laxním přístupem v první třetině jsme soupeři oba góly darovali,“ pověděl po utkání v Plzni trenér Miloslav Hořava. Právě tyhle momenty rozhodly.

„Plzeň měla větší důraz, to byl jeden z hlavních důvodů prohry. Nejdůležitější bylo, že dali rychle gól, hodně jim pomohlo i fantastické publikum,“ popsal utkání sparťanský útočník Petr Ton.

I on, elitní střelec vyšel naprázdno. „Nedařilo se nám v přesilovkách, nevím, jestli z nějakého strachu. Každý si musí sáhnout do svědomí, co pro to udělal. Proto jsme nedali žádný gól,“ řekl jeden z nejzkušenějších hráčů ze Sparty.

Při hypotetickém přičtení 19 bodů, které byly Plzni odejmuty v kauze „registračky“ by se dnes toto mužstvo vyhřívalo na třetím místě extraligové tabulky. Dnes je desáté. „Hrajeme s nimi o desítku, ale já to beru tak, že mají o devatenáct bodů více. Je to jeden z nejlepších týmů soutěže, hrozně zlepšili defenzívu,“ přiznal Ton.

Vstoupili jsme na hranu, nemůžeme couvnout, říká Ton

Sparta sehrála v letošním roce sedm utkání, jen dvakrát vyhrála. V Plzni si mohli sparťané připsat třetí výhru v řadě. Bez gólů to ale půjde hodně těžko. Patrně vůbec. „Snahu nám nemůžu upřít, ale chyběla hokejovost, schopnost udělat něco s pukem. Jít do souboje, podstoupit ho i za cenu, že dostanu ránu,“ hledal důvody porážky nejproduktivnější hráč mužstva.

Otázka těchto dnů po příznivce tohoto klubu zní: Dokáže se klub, který je hrdý na svoji tradici, má bohatou historii a patří k nejsledovanějším, probojovat do předkola play-off, nebo skončí za touto branou a svěsí v sezóně 2010/2011 hlavu?

„Člověk má nějaké propočty, ale my musíme koukat sami na sebe. Vstoupili jsme na hranu, odkud nemůžeme couvnout. Doteď jsme třeba ještě mohli zaváhat, teď už prostě nemůžeme,“ vyřkl jednoznačně Ton. Uvidí se v pátek, kdy je na programu derby Sparta vs. Slavia.

Reklama

Související témata: