Hlavní obsah

Sparta touží v derby po fanatickém výkonu. Máme sebevědomí, říká Hořava

Před čtvrtým pražským derby letošní extraligové sezóny nemusí dlouho nikdo přemýšlet a spekulovat. Všichni vědí. Sparta touží po desátém místě, které zaručuje předkolo play-off. Slavia zase bojuje o první šestku, aby postoupila přímo do čtvrtfinále. Zápas, který sám o sobě má o atmosféru postaráno, získává další rozměr, který fanoušci mohou jen kvitovat.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jaroslav Hlinka ze Sparty (vlevo) ujíždí Juraji Štefankovi ze Slavie. Vpravo přihlíží brankář Robert Slipčenko.

Článek

„Máme dost sebevědomí, lidem dlužíme proti Slavii fanatický výkon. Lidi si to zaslouží, drželi nás, nevypískali, neházeli na nás odpadky, jsme povinni jim to splatit vynikajícím výkonem,“ řekl pro sparťanskou klubovou televizi trenér Miloslav Hořava.

Sparta byla na začátku sezóny pasována na jednoho z favoritů. Ale zatím po delší dobu nepředvedla nic, co by ji vyneslo do vyšších pater. I proto je až dvanáctá a ztrácí na desátou příčku dvanáct bodů. Má sice jedno klání k dobru, ale bude to stačit? „Každý zápas hrajeme naplno, chceme bodovat, protože to je možné. Porveme se o to do posledního zápasu,“ nevzdává se Hořava.

Co se děje na druhé straně? Páteční hosté mohou být klidnější. Oni chtějí do šestky, desítka by jim už utéci neměla. „Věříme vám hoši! Je na čase ukazát, kdo je vládcem Prahy! píše na slávistických stránkách fanoušek pod přezdívkou torbicek. „Kluci, musíme jim natrhnout... Dáme jim tak 4:0 a můžou se s play-off rozloučit,“ přidává se Jiří Střelec.

Zjednodušeně: Sparta musí, Slavia může. „Ze Slavií to je specifické, přijde nejvíce lidí, bude nejlepší atmosféra. Jsme na hraně, nemáme kam couvnout. Musíme zlepšit produktivitu. Jsme dlužníkem, věřím pevně v naše vítězství,“ je optimistou nejproduktivnější sparťan Petr Ton.

V předchozích třech derby této sezóny vždy zvítězil domácí tým. Sparta 5:3 a Slavia 2:1 a 3:2.

Porovnání Sparty a Slavie
12postavení v tabulce7
46získané body65
13ztráta bodů na 10. místo (6. místo)2
93:112skóre114:111
0:2 v Plzniposlední zápas0:3 v Budějovicích
Ton 27 (10+17)nejproduktivnější hráčVondrka 31 (13+18)
Pöpperle 91,84% úspěšnost brankářeKopřiva 91,49

Reklama

Související témata: