Hlavní obsah

Hokejisty Vítkovic posílil obránce Vosátko

OSTRAVA

Hokejový obránce Lubomír Vosátko bude hrát za Vítkovice. Čtyřiatřicetiletý bývalý hráč Zlína či Třince, který v úterý rozvázal smlouvu ve slovenském Zvolenu, se dohodl a aktuálně třetím týmem extraligy na kontraktu do konce sezony. Nastoupit by měl pravděpodobně už dnes proti Karlovým Varům. Uvedly to internetové stránky klubu.

Článek

Ve Zvolenu se stal Vosátko obětí posledních nevydařených výsledků týmu. Na Slovensko zamířil loni z Třince, ale uplynulý ročník už strávil v prvoligovém Šumperku. Ve slovenské extralize sehrál 44 zápasů a připsal si tři body za gól a dvě asistence.

Přesun po vyhazovu ze Zvolenu do týmu ze špičky české nejvyšší soutěže Vosátka překvapil. "Ale jsem za tuhle příležitost rád. Generální manažer, pan Husička, mě zná už ze Zlína, takže o mně něco ví a já jsem jenom rád, že jsme se domluvili. Na působení ve Vítkovicích se těším, zvlášť po tom Slovensku, které asi nebylo zrovna dobrou štací," řekl klubovému serveru Vosátko, který prý byl v kontaktu ještě s jedním českým extraligovým klubem.

Vyztužit řady vítkovického celku přišel krátce poté, co reprezentační obránce Michal Barinka zamířil do ruské Jaroslavle. "Michal se asi nedá nahradit. Patřil mezi nejlepší obránce ligy a i typově jsme asi jiní. On je hromotluk a já zase tak velký nejsem. Chtěl bych ho ale v jistém ohledu zastoupit. Ne sice ve všem, ale chtěl bych být samozřejmě Vítkovicím prospěšný," uvedl Vosátko, který v extralize odehrál celkem 284 zápasů a připsal si 50 bodů za 17 tref a 33 přihrávek.

Reklama

Související témata: