Hlavní obsah

Veber si zvyká na nové spoluhráče

PRAHA

Dres už čtvrtého extraligového klubu v kariéře oblékl zkušený hokejový obránce Jiří Veber, mistr světa z roku 1996. Po Kladnu, Vsetínu, s nímž získal čtyři mistrovské tituly, a nepříliš povedené štaci v Plzni, se nečekaně objevil v Litvínově, jemuž vypomáhá formou střídavého startu z prvoligového Berouna.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Hokejisty Litvínova nyní posílil zkušený obránce Jiří Veber

Článek

"Zavolal mi litvínovský asistent Pavel Hynek, jestli bych to nechtěl znovu zkusit v nejvyšší soutěži. Každého hráče zájem o jeho práci potěší. Sám jsem se ale v celé věci nijak neangažoval, nechal jsem to na dohodě klubových manažerů," přibližuje čtyřiatřicetiletý bek, jak se ocitl na severu Čech.

Proti Slavii bez bojovnosti

Poprvé byl připraven nastoupit za tým Chemopetrolu už 10. října proti mistrovské Slavii, ale zápas byl kvůli střevní chřipce, řádící v kádru Litvínova, odložen. Debutoval tak o dva dny později při vítězném duelu ve Zlíně a pak odehrál i zápas se Slavií (0:7).

"Bylo to hrozné. Doplatili jsme na špatný přístup k utkání a od stavu 0:3 se vůbec s nepřinutili k bojovnosti," krčí rameny Veber, který si na nové spoluhráče teprve zvyká. "S Ríšou Žemličkou jsem hrál kdysi v reprezentaci a většinu ostatních kluků až na některé mladíky si pamatuji jako protihráče z předešlých ligových bojů," povídá bek.

Beroun má velké ambice

Do extraligy se Veber vrátil po více než roční pauze, když loňskou sezónu strávil v ruském Permu. "Na srovnání tamní Superligy s českou soutěží si raději nechám ještě nějaký čas. Doufám, že se v Litvínově dočkám i lepších chvil, než v úterý," zamýšlí se obránce, který má platnou smlouvu v Berouně. "Letos se tam sešlo kvalitní mužstvo. Zatím se nám daří, přehrál nás jen suverénní lídr z Chomutova. Pokusíme se promluvit do pořadí v popředí prvoligové tabulky," uzavírá protřelý hokejista.

Reklama

Související témata: