Hlavní obsah

Ve Spartě bylo mrtvo, ulevila si nová posila Pardubic Kůrka

PRAHA

Velkou úlevu pociťuje nyní hokejový útočník Tomáš Kůrka. Poté, co jej na začátku ledna propustila ze svých služeb pražská Sparta, musel si hledat nové angažmá. Dočkal se až včera a hned večer už nastoupil v dresu mistrovských Pardubic. Premiéra dopadla na výbornou, k vítězství nad Litvínovem přispěl Kůrka dvěma přihrávkami. A libuje si nad lepší atmosférou v pardubické kabině.

Foto: hcsparta.cz

Hokejista Tomáš Kůrka ještě v dresu Sparty

Článek

"Pardubice jsou pro mne vysvobozením. Jsem rád, že mě tu přijali. Je to pro mě bonus, že tu mohu hrát," citují Tomáše Kůrku oficiální webové stránky HC Eaton Pardubice. "Poslední dny se stále řešily nějaké týmy a jsem rád, že se to uzavřelo. Už mě nebavilo to čekání. Chodil jsem sám na led bez puku a bylo to těžké, proto jsem nad nabídkou neváhal."

Ve východočeském klubu se znovu potkal s trenérem Josefem Jandačem, jenž jej kdysi vedl už v Českých Budějovicích. "Ve čtvrtek jsem byl v kině a měl jsem od něj zmeškaný hovor. V pátek odpoledne mi zavolal znovu a domluvili jsme se. Pana Jandače znám, tak jsem si říkal, že by to mohlo fungovat," věří Kůrka.

V páteční premiéře za Pardubice dostal příležitost ve třetím útoku mezi Zohornou a Pineaultem a spolupráce začala fungovat perfektně, Kůrka přihrál na dvě branky a tým porazil Litvínov 4:2. "Po dlouhé době jsem si zahrál hokej, to mi udělalo radost. Jaký post dostanu, tam budu hrát. Hlavně chci pomoci týmu, aby vyhrával," tvrdil po zápase Kůrka.

Devětadvacetiletý útočník byl jak politý živou vodou, hokej si zase začal užívat. "Atmosféra a všechno okolo se změnilo. V Pardubicích je to naprosto v pohodě. V kabině hraje hudba a celkově je tam daleko veseleji. To na Spartě bylo mrtvo. Ale to se musí zažít, abyste to poznali," uzavřel Kůrka.

Reklama

Související témata: