Hlavní obsah

Odvolaného Reichla nahrazuje na střídačce Litvínova Kýhos

LITVÍNOV

Novým trenérem hokejistů Litvínova se stal Vladimír Kýhos. Na lavičce aktuálně jedenáctého týmu extraligy nahradil Roberta Reichela, který v sobotu rezignoval. Čtyřiapadesátiletý Kýhos se s klubem dohodl na smlouvě do konce sezóny s následnou opcí na příští sezónu. Uvedly to oficiální stránky klubu.

Foto: Miroslav Rada, ČTK

Trenér Litvínova Vladimír Kýhos.

Článek

Bývalý reprezentační útočník byl mužstvu oficiálně představen před dopoledním tréninkem a již vpodvečer jej čeká ostrá premiéra. Chemici doma nastoupí proti Plzni, jednomu z konkurentů v boji o účast v předkole play-off.

Vladimír Kýhos je litvínovským odchovancem, v dresu Chemiků odehrál deset sezón, během kterých nastoupil je 348 zápasům, v nichž dosáhl 284 kanadských bodů. Jako hráč absolvoval olympijské hry v Sarajevu (1984), odkud si přivezl stříbrnou medaili.

Po skončení aktivní kariéry se vrhl na trenérskou dráhu, u litvínovského áčka působil už třikrát. V roce 1996 dovedl spolu s Josefem Beránkem starším mužstvo ke stříbrným medailím, naposledy Chemiky vedl v sezóně 2001/02 s Viktorem Lukešem. Kýhos dále působil v Chomutově, Brně, Trenčíně a Mostě. Naposledy, až do nynějška, vedl prvoligový Tábor.

Litvínov je v extralize pátým celkem, který v letošním ročníku sáhl k výměně na trenérském postu. Nejprve na konci října skončil ve Spartě Miloš Holaň, který obratem převzal uvolněné místo v Mladé Boleslavi, kde skončil Jan Tlačil. Do Sparty naopak přišel Miloslav Hořava. Na začátku listopadu nahradil Petr Tatíček v Kladně Otakara Vejvodu staršího. V lednu letošního roku pak v Brně rezignoval Vladimír Jeřábek, na jehož místo se posunul dosavadní asistent Ladislav Lubina.

Reklama

Související témata: