Hlavní obsah

Slavia přerušila sérii proher, Vítkovice zdolala poprvé v sezóně

PRAHA

Hokejisté Slavie přerušili třízápasovou sérii bez vítězství a v utkání 44. kola Tipsport extraligy porazili Vítkovice 4:3. Pražané přitom v první třetině hned dvakrát prohrávali, pokaždé však dokázali srovnat, ještě v téže části hry navíc i skóre otočili. Domácí všechny branky vměstnali do rozmezí patnácti minut a Vítkovice zdolali vůbec poprvé v sezóně.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník Vítkovic Juraj Sýkora před Miroslavem Třetinou ze Slavie

Článek
Fotogalerie

První třetina přinesla brankové hody, poprvé se skóre měnilo už v páté minutě. Burger našel při přesilovce na hranici brankoviště operujícího Hunu a Vítkovice šly do vedení. Už za dvě minuty ale bylo srovnáno, Pospíšil vystřelil zpoza obránce, Málkovi, který toho moc neviděl, prošel kotouč mezi betony a pomalu se došoural za brankovou čáru.

Jenže Vítkovice udeřily znovu, Szturc vypálil z mezikruží a trefil se přesně mezi Kopřivovu ruku a tělo. Slavia znovu nesložila zbraně a opět bleskově srovnala. Byť hodně šťastně. Třetina chtěl najít lépe postaveného spoluhráče, kotouč se ale odrazil od hostujícího Reháka a Málek nestačil zareagovat. A za dalších jednačtyřicet vteřin už sešívaní poprvé v zápase vedli, vyražený puk vrátil do sítě Tomica.

Na začátku druhého dějství hrála Slavia dvojnásobnou přesilovku a v době, kdy skákal na led čtvrtý hostující hráč, zvyšoval střelou mezi betony na rozdíl dvou branek Micka. Ten samý hráč mohl ve 29. minutě přidat i pátý gól, leč sám před brankou neuspěl. V závěru prostřední části vyrobil hrubku při rozehrávce Málek, Svoboda ale místo odkryté klece trefil vracejícího se brankáře.

Ve 48. minutě nejprve vypálil Klimek, Kopřivov, puk vypadl a zůstal ležet na čáře, obránci jej ale stihli uklidit do bezpečí. Jen o pár vteřin však našel Pohl zpoza branky Vránu a skóre už se měnilo. Pět minut před koncem byl blízko vyrovnání Pohl, když se řítil ze strany sám na Kopřivu, ten se ale roztáhl na čáře a sešívaným těsný náskok uchoval. Srovnat se nepodařilo ani Strapáčovi, který zamířil z bezprostřední blízkosti těsně mimo.

Čtyřicet vteřin před třetí sirénou odjel Málek na střídačku a Vítkovice zkusily hru v šesti, vytvořily si drtivý tlak a jednu stoprocentní šanci, Pražané ale těsný náskok uhájili.

HC Slavia Praha - HC Vítkovice Steel 4:3 (3:2, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Pospíšil (Poletín), 14. Třetina (Vašíček), 15. Tomica (Krejčík), 22. Micka (T. Svoboda, Roth) - 5. Huna (Burger, Punčochář), 12. Szturc (Malík, Burger), 48. Vrána (Pohl). Rozhodčí: Blecha, Hradil - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 5:3. Využití: 2:1. Diváci: 3794.
Slavia Praha: M. Kopřiva - Roth, Vašíček, Kuboš, Žižka, Kolařík, Barák, Krejčík - Krenželok, Třetina, Vondrka - Jaškin, T. Svoboda, Tomica - Micka, P. Jelínek, Doležal - Pospíšil, Sklenář, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Vítkovice: Málek - Malík, Rehák, Ovčačík, Trnka, Voráček, Punčochář, Vosátko - Huna, Burger, Szturc - Pohl, Vrána, Klimek - Strapáč, Húževka, Tomas - Ujčík, J. Sýkora, Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata: